skip to Main Content

Belg na wilde achtervolging opgepakt voor sigarettensmokkel vanuit Gibraltar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Agenten van de Guardia Civil hebben in de provincie Málaga een Belg opgepakt die vermoedelijk 2.000 sloffen sigaretten het land wilde binnensmokkelen via Gibraltar.

Toen de Belg, die geïdentificeerd werd als J.C, vanuit Gibraltar Spanje binnenreed, werd hij voor controle tegengehouden. Dat was niet naar zijn zin en hij reed er vandoor met zijn Seat Léon, achtervolgd door de Spaanse politie. Volgens de plaatselijke media raasde de Belg door de gemeente La Línea de la Concepción, waarbij hij andere weggebruikers de schrik op het lijf jaagde.

Even verderop vluchtte de man uit zijn wagen en zette het op een lopen. De politie kon hem oppakken en vond in de koffer van de wagen 2.000 sloffen sigaretten van het merk Winston.

Het smokkelen van sigaretten vanuit Gibraltar naar Spanje is tegenwoordig een normale zaak geworden nadat de prijzen van tabak flink zijn gestegen in Spanje. Daarnaast gaan veel Spanjaarden de grens over naar Gibraltar om later weer terug te keren naar Spanje met het toegestane aantal sigaretten. Deze trips worden meerdere keren op een dag gedaan en zo kan men wat bijverdienen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend