skip to Main Content
Hoogstgelegen dorp van Spanje zoekt familie met kinderen om school open te houden

Hoogstgelegen dorp van Spanje zoekt familie met kinderen om school open te houden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

valdelinares1TERUEL – De gemeente van Valdelinares en automerk Skoda zijn op zoek naar een familie met tenminste twee kinderen om op deze manier de dorpsschool open te kunnen houden. Valdelinares is met 1.692 meter niet alleen het hoogst gelegen dorp van de provincie Teruel in Aragon maar ook van heel Spanje. Het dorp zelf is gedurende de strenge winter soms dagenlang van de buitenwereld afgesloten vanwege de sneeuw. In de omgeving bevinden zich de skigebieden van Valdelinares.

De gemeente Valdelinares wil de verdwijning van de dorpsschool voorkomen door samen met het automerk Skoda een reclamecampagne op te zetten waarbij men op zoek gaat naar een familie met kinderen die bereidt zijn om in het dorp te gaan wonen. De reden hiervoor is om op deze manier het vereiste minimum aan schoolkinderen te hebben om zo de school open te kunnen houden. Tot nu toe waren en zeven kinderen in de school die samen les kregen van een leraar. Drie van deze kinderen gaan echter naar een andere school want ze zijn te oud voor de kleine dorpsschool wat inhoudt dat de school niet genoeg leerlingen zal hebben om open te kunnen blijven. Er zijn er minimaal vijf of zes nodig om open te blijven en dus zoekt de gemeente een familie met kinderen.

Dat doet de gemeente echter niet alleen maar samen met het automerk Skoda die de reclamecampagne “70 guardianes del invierno” heeft opgezet verwijzende naar de 70 inwoners van het dorp en de strenge winters. Skoda heeft toegezegd dat de familie die uiteindelijk gekozen wordt om in Valdelinares te komen wonen een nieuwe Skoda Scout 4×4 krijgt om de sneeuw te trotseren. Daarnaast zal de familie meteen een baan hebben in de gemeente als dorp-chauffeur, wat inhoudt dat die persoon in geval van nood of hulp de inwoners van het dorp moet verplaatsten in de omgeving en dan met name naar het dichtstbijzijnde dorp op 15 kilometer voor de supermarkt, apotheek en doctor.

In eerste instantie zou Skoda de auto pas geven indien er meer dan 1 miljoen bezoekers op de video op Youtube zouden komen maar er zijn er nu al 800.000 geweest die onderstaande video hebben bekeken en dus heeft de gemeente al de beschikking over de nieuwe Skoda Scout 4×4 auto. Daarnaast krijgt de familie die uiteindelijk in het dorp gaat wonen een gratis huis (of tegen een kleine huur) en een salaris van 800 tot 1000 euro per maand. Daarvoor moet de familie dus als dorp-chauffeur optreden en moet men tenminste twee kinderen hebben om de school van de ondergang te redden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken