78 katten ontdekt bij huisuitzetting Nederlander in Girona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

78 katten ontdekt bij huisuitzetting Nederlander in Girona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – Bij de huisuitzetting van een ouder echtpaar bestaande uit een Nederlandse man en een Duitse vrouw, heeft men 78 katten ontdekt die samen met het stel in een huis met grote tuin woonden in de gemeente Empuriabrava, provincie Girona. De instanties menen dat het echtpaar lijdt aan het syndroom van Noe ofwel een verzamelstoornis van dieren wat een psychiatrische aandoening is. De katten worden opgevangen door een asiel maar die zit al tot de nok toe vol.

Volgens het opvangcentrum Progat i Gos de Castelló d’Empúries maken de bijna 80 katten het goed, werden ze goed gevoed maar hebben ze wel last van mijten in hun oren, vlooien en darmparasieten waarbij het merendeel ook niet gecastreerd is. Toen de katten ontdekt werden stonk het hele huis naar pis en poep omdat er al dagen niet schoongemaakt was. Om de katten te helpen en eten geven moesten de vrijwilligers van het opvangcentrum maskers gebruiken.

Het tweede probleem is dat het opvangcentrum geen plaats heeft voor nog eens 78 katten. Men heeft al het bordje “compleet” opgehangen en nog eens 78 katten erbij is niet mogelijk. Daarom werden voorlopig alleen de jonge katjes opgenomen in het plaatselijke opvangcentrum. De nieuwe eigenaar van de woning heeft echter gezien dat het om een uitzonderlijke situatie gaat en staat het voorlopig toe dat de katten in de woning en tuin kunnen blijven leven en de vrijwilligers deze daar kunnen verzorgen.

Progat heeft echter wel hulp nodig en roept dan ook eenieder die in de buurt woont en van dieren houdt om te helpen met de verzorging van deze 78 katten door hen eten te geven en het huis schoon te maken. Daarnaast heeft men anti vlo spullen nog, zand voor de kattenbakken, voedsel etc.

Voor meer informatie en/of het helpen verzorgen van deze katten of zelfs adoptie van een van deze katten, kun je contact opnemen met het opvangcentrum Progat i Gos Castelló d’Empúries: +34 626 377 327 en eventueel vragen naar de eigenaresse van dit opvangcentrum Evamaria Adamek-Jesse – (Remco Stoffer)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.