skip to Main Content
Puigdemont verlaat hotel in Brussel en huurt een 4.400 euro kostend huis in Waterloo *UPDATE*

Puigdemont verlaat hotel in Brussel en huurt een 4.400 euro kostend huis in Waterloo *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het lijkt erop dat de onderschepte mobiele telefoon berichten redelijk waar zijn en dat de afgezette en naar België gevluchte ex-regiopremier Carles Puigdemont de hoop heeft opgegeven en zich voorbereidt op een lang verblijf in België. Volgens de Belgische krant L’Echo en de Catalaanse krant Catalunya Diari heeft Puigdemont een huis gehuurd in Waterloo wat hem per maand 4.400 euro gaat kosten.

Terwijl zijn separatistische companen Junqueras, Forn, Sanchez en Cuixart nog steeds in voorlopige en preventieve hechtenis in de gevangenis vastzitten zorgt de naar België gevluchte Puigdemont dat hij een redelijk luxe leventje heeft. Gedurende zijn verblijf in Brussel verbleef hij in een luxe suite in een Husa hotel, wat een Catalaanse hotelketen is van eigenaar Joan Caspart, ex voorzitter van FC Barcelona. Hij verbleef daar zonder een cent te betalen voor zijn verblijf. Daarnaast bleek dat hij af en toe naar een mini paleisje verhuisde in de gemeente Sint-Pauwels, een huis wat eigendom is van de Belg Walter Verbraeken.

UPDATE: Volgens de krant La Vanguardia hebben Belgische kranten gemeld dat Puigdemont de luxe ville waarschijnlijk niet meer gaat huren. Volgens de afgezette regiopremier is er te veel media-aandacht rondom deze woning en gaat men op zoek naar een andere huurhuis. Deze berichten zijn echter nog niet bevestigd.

Op internet werd daarom al een boycot afgeroepen tegen Husa hotels en wellicht heeft de keuze van Puigdemont om te verhuizen naar Waterloo daarmee te maken. Het kan ook zijn dat Puigdemont zich voorbereidt op een lang verblijf in België omdat hij, zoals hijzelf suggereert in onderschepte telefoonberichten, de hoop heeft opgegeven en Madrid gewonnen heeft.

Hoe dan ook, het 500 vierkante meter groot huis wat Puigdemont gehuurd heeft staat in de gemeente Waterloo, zo’n 20 kilometer van Brussel en heeft een maandelijkse huurprijs van maar liefst 4.400 euro. Daarnaast heeft hij twee maanden borgsom moeten overhandigen zo schrijft de Belgische krant. Het huis heeft zes slaapkamers, drie badkamers, een garage voor vier auto’s en een enorm terras met een tuin van 1.000 m2.

De bemiddeling voor de huur werd gedaan door de zakenman en goede vriend van Puigdemont Josep Maria Matamala Alsina. Het is niet bekend of Puigdemont zelf de huur betaald of dat dit betaald wordt door iemand anders. Hieronder in het bericht van Twitter staan enkele foto’s van de dure huurwoning van binnen, voordat deze door de makelaar de advertentie verwijderde.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 48 reacties
 1. Gezien dat het weer de spuigaten uit loopt met de reacties, wordt de mogelijkheid om dit te doen stopgezet.

 2. Peter, die parlement voorzitter Roger Torrent, die de volgende tweet heeft geplaatst

  http://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/5/2/1516709960425.jpg

  Citaat; “Wanneer we de Republiek hebben en onze wetten en grondwet hebben, kunnen we de Parlament eindelijk vragen om een heldhaftig recht voor het fusilleren van al het uitschot van immigranten en Spanjaarden die ons hebben verhinderd om hier te komen,”

  En nu het in de media is huilie huilie dat is niet van mij.

 3. Raes raast maar doorzoals gewoonlijk lijkt hetje nietdat deze interne kwestie door ons spaanjaarden moet worden opgelost zonder alle kommentaren vanexpats diebij ons the gastzijn

 4. 123 van de 350 zetels heeft President Rajoy behaald in 2015 en is president. Ja, dit is 28,7 procent van de stemmen. Hij is ruim twee jaar president en heeft nog steeds geen meerderheid om de jaarbegroting goed te keuren. En in Catalonië 4 van de 135!!
  Puigdemont heeft 70 zetels van de 135 achter zich staan, wat gelijk staat aan een parlementaire meerderheid en 48 procent van de stemmen, maar toch is de redactie (Cooper, Juan74, Rob etc etc) van mening dat Rajoy de democratische president is.

  En bovendien is iedereen die dit tegenspreekt achterlijk en heeft geen verstand…
  Ik denk dat jullie feiten op de harde schijf van Barcenas staan. Helaas is deze vernietigd en nu wil de fiscal de zaak in het archief doen.

  1. Wat een de Wever gezever, nazaten van collaborateurs.
   PP heeft 137 en geen meerderheid en JuntsperCat heeft 34 zetels en geen meerderheid in Catalonië.

   1. Nee toch, bent u nerveus mr/mevr Cooper. U heeft tocht net gezegd dat de indepes nooit meerderheid hebben gehad??
    Moet u wel appels met appels vergelijken en niet met peren!
    Puigdemont had een meerderheid in zetels en stemmen en heeft wederom 21 dec een meerderheid behaald en meer stemmen.
    Voor u gezever, maar de waarheid is hard.
    Maar u denkt dat wanneer u hard roept u gelijk heeft, maar dan heeft u het mis. Precies als de PP doet: dreigen van de voorzitter van het Catalaanse parlament: “vergeet niet dat u twee kinderen heeft!”
    Oh ja Rob: goed betaalde baan “ex president”.!! Zeker weten, maar dit moet je aan Schoenmaker (Zapatero) vragen en niet aan Puigdemont. Want Puigdemont heeft afgezien van alle betalingen, maar Zapatero ontvangt jaarlijks 150.000€, heeft 2 personeelsleden, auto en chauffeur….

    Misschien zouden jullie eens serieuze media moeten lezen!

    1. De waarheid is: P had NIET de meerderheid in zetels! Hij heeft er 34. Cuidadanos heeft er 37.
     En ja hoor: ik word ook nerveus van een rebel die onderdak vind in België. Nogmaals: hopelijk komt er terug een internationaal aanhoudingsbevel voor uitlevering. En inderdaad moet zo iemand wel uitkijken voor zijn eigen veiligheid én voor zijn familie maar we weten allemaal dat de seps niet echt bezig zijn met hun kinderen he, die ze als levend schild gebruikten, nee misbruikten! door ze mee te nemen naar verkiezingslokalen tijdens dat ILLEGALE referendum op 1/10. Leer er mee leven: Puigdemont is verleden tijd. Nu nog van die andere afgeraken (Rajoy) en Spanje kan dan weer verder bouwen aan de toekomst…

     1. Klopt, maar je weet ook dat het een kwestie is tussen indeps met 70 zetels (de meerderheid) en de artikel 155 met 57 zetels.
      Daarnaast spreekt u ook niet meer over de PP die met zijn nipt vier zetels in “Grupo Mixto” met de CUP moet plaatsnemen en bovendien kleiner is dan die radicale CUP.

      Ik hoop ook dat het internationale aanhoudingsbevel opnieuw wordt uitgeroepen!! Dan zal eindelijk blijken dat Spanje politieke gevangenen heeft die volgens het Europees recht niet strafbaar zijn met gevangenis.
      Waarom is het ingetrokken? Juist, omdat de Belgische rechter het Spaanse recht wederom voor schut ging zetten, met een uitspraak waar ze niet op zitten te wachten.

      U moet uw reactie eens teruglezen: kinderen als levend schild misbruiken tijdens een illegaal referendum!! In welk democratisch land mag je van de politie verwachten dat ze een (illegaal) referendum met traangas, rubber kogels, 10.000 agenten met knuppels een referendum willen verbieden.

     2. U schreef LETTERLIJK: Puidgemont heeft de meerderheid in stemmen!! Vervolgens klaagt u over ‘gezever en waarheid’… P heeft geen meerderheid, de seps hebben die gezamelijk, dank aan een verouderd kiesstelsel. In de VS is er reeds meerdere keren een president verkozen die niet de meeste stemmen heeft. Vind u dit democratisch? Ik niet.
      En ik blijf erbij: laat dat aanhoudingsbevel maar komen, dan zijn we er in België vanaf en moet Spanje maar zijn eigen interne problemen oplossen.
      En in élk democratisch land wordt een menigte die opzettellijk verhinderd dat de politie zijn werk kan doen uiteen gedreven meneer! Ze hadden het zelfs nog harder kunnen spelen door o.a. waterkanonnen in te zetten welk ze niet gedaan hebben. Nogmaals: als je de politie hindert moet men ook niet janken als oom agent je een paar tikken geeft van de gummiknuppel.
      Nog iets: na 1-10 werden kindjes v bepaalde politiemachten uit de scholen verdreven. Kindjes! Weeral! En dát soort minderheid van een bevolking zit u hier te verheerlijken? Die 2 miljoen seps moesten zich hiervoor diep schamen, ook al omdat ze de toekomst van alle kinderen van Catalonië hiermee ondermijnen (veel bedrijven reeds weg, …enz). Wát heeft de regio tekort? Catalonië is zo ongeveer de best draaiende regio v Spanje, ze hebben doorgedreven autonomie (zelfs Vlaanderen heeft dat nog niet). Ik weet een goed motto voor separatisten: “ikke alles en de rest kan stikke”! want daar draait toch alles om: geld! Ze willen niet meer dat er nog geld vloeit naar andere regio’s die het wat minder goed doen. Of met andere woorden: separatisten = egoïsten … en dát is toepasbaar op alle seps over heel de wereld… en kom nu ook wéér niet af met de (vermeende) corruptie van o.a. Rajoy, de PP, … want zowat iedereen zit met zijn pollekes in de honingpot als ze kunnen (ook de seps).

     3. Och ja: P kan nog altijd internationaal geseind worden voor fraude. Dan ben je geen politieke gevangene maar wél een ordinaire dief.

    2. En zo is het , ze oordelen maar raak zonder er een beetje verstand van te hebben!

    3. Even een persoonlijke vraag aan de Peter, die onder meerdere namen hier reacties zet…wordt het niet eens tijd dat je medicatie wordt aangepast?
     Echt zoveel onzin heb ik nog nooit gelezen.
     De vergelijkingen slaan helemaal nergens op.
     In Nederland is Rutte president, heeft hij meer dan 50% van de stemmen op zijn partij, nee dus. Dat is alleen in China of Rusland zo, daar waar men de stemming van te voren al vastgesteld heeft.
     En even voor de goede orde, op dit moment mist Puigdemont de steun van de ERC en zijn er nog 2 zetels vacant! Dus hij heeft GEEN meerderheid, je haalt werkelijk alles door elkaar en daarbij ben je ook nog eens bijzonder grof.
     Als je niet normaal kan reageren, reageer dan niet!

     1. Bij deze: aan allen die onder meerdere namen/aliassen bezig zijn: VERFOEILIJK! SCHAAM JULLIE HEEL, HEEL DIEP. Als jullie trachten zo het gelijk te halen, weet dan dat jullie écht kleine kinderen zijn!!!!!

  2. Die.peter van derhorst meenthet teweten en iedereen die hetdaar niet mee eens is zijn domme mensen ga eensherstaatsrecht bestuderen en vervolgens administratief recht vervolgens. Wat Democratic betekend. Enko Dan maar weer terug

   1. Nee meneer Carlos, ik vind helemaal niet dat mensen die anders denken dan ik “domme mensen” zijn.
    U moet mijn reactie beter lezen.. Ik citeer alleen de inslag van de verkiezingen, meer niet…

    Maar u stuurt mij weg, tot dat ik hetzelfde denk als u en dan mag ik weer terugkomen.
    Is dit niet ongeveer hetzelfde als de Spaanse regering: gooien de mensen in de bak die anders denken, maar wanneer ze zeggen dat ze doen wat Rajoy wilt, dan mogen sommigen (niet allemaal) de gevangenis verlaten.

    En wat het studeren betreft: geen enkele minister van de Spaanse overheid heeft een hogere opleiding dan ik heb en talenkennis buiten beschouwing gelaten. En zij moeten een land regeren.

 5. 123 van de 350 zetels heeft President Rajoy behaald in 2015 en is president. Ja, dit is 28,7 procent van de stemmen. Hij is ruim twee jaar president en heeft nog steeds geen meerderheid om de jaarbegroting goed te keuren. En in Catalonië 4 van de 135!!
  Puigdemont heeft 70 zetels van de 135 achter zich staan, wat gelijk staat aan een parlementaire meerderheid en 48 procent van de stemmen, maar toch is de redactie (Cooper, Juan74, Rob etc etc) van mening dat Rajoy de democratische president is.

  En bovendien is iedereen die dit tegenspreekt achterlijk en heeft geen verstand…
  Ik denk dat jullie feiten op de harde schijf van Barcenas staan. Helaas is deze vernietigd en nu wil de fiscal de zaak in het archief doen. Hahahahaha viva la democracia!!

 6. Voor mij is Puigdemont een held. Voor zo’n huis in Europa is dit heel goedkoop.
  Puigdemont neemt het op voor gelijkheid en democratie. Ik ken geen president en volk zoals de Catalanen die hun nek uit steken. Vanuit België kan Puigdemont zijn werk blijven doen en niet als Puigdemont in de gevangenis zit voor ca. 30 jaar. Bravo Catalunya!

  1. Puizemond neemt het op voor “gelijkheid en democratie”. Volgt U enigszins alleen al de Catalaanse taalterreur in dat gebied? Wie geen Catalaans spreekt, krijgt geen baan. Toeristen die Castellaans (dus Spaans) spreken worden beledigd en genegeerd. Over welke held hebt U het eigenlijk? Poezemond is de nieuwe Franco.

  2. Een held? Eerst de onafhakelijkheid uitroepen en dan gaan lopen is zeker niet heldhaftig en ook niet slim op deze manier.

  3. Een held??
   Die BEWUST de aanslagen in Barcelona liet plaatsvinden?
   Dat lees ik bij niemand, maar dat is inmiddels door CATALAANSE journalisten bewezen! Fijne held heb je dan, iemand die bloed aan zijn handen heeft, alles voor zijn eigen gewin.
   Valt wel op dat het vooral de rechte NVA rakkers zijn die dat een held vinden en hem blijven verdedigen…..vooral blijven doen, het is niet voor niets dat vrijwel alle aanslagen in Europa voorbereid zijn in Belgie heh!
   Omdat ze daar ook blijven haat en tweedracht te zaaien met hun dagdromen om ooit onafhankelijk te zijn.
   Mensen laten zich verblinden voor de waarheid, puur omdat het hen niet past.
   Heb nog vanochtend een docu gezien over de Nazi´s die deden exact hetzelfde, mensen voorliegen, mensen opofferen om er zelf beter van te worden.
   Te walgelijk voor woorden dat je dat soort mensen op een voetstuk zet!

 7. Z’n misdaden verjaren over 30 jaar. Zo lang kan hij dus Spanje niet inkomen wil hij niet veroordeeld worden.

  1. Voor mij is Puigdemont een held. Voor zo’n huis in Europa is dit heel goedkoop.
   Puigdemont neemt het op voor gelijkheid en democratie. Ik ken geen president en volk zoals de Catalanen die hun nek uit steken. Vanuit België kan Puigdemont zijn werk blijven doen en niet als Puigdemont in de gevangenis zit voor ca. 30 jaar. Bravo Catalunya!

 8. Waterloo, kon niet beter. Napoleon heeft er zijn slag verloren, de geschiedenis herhaald zich. (weliswaar met andere wapens)

 9. Het gehele Indeps ideologie zit nu wel in een zeer nauw taps toe lopend steegje.
  De onderlinge strijd is nog niet eerder zo zichtbaar als die nu is, eigen schuld dikkie bult, door de wereldwijde aandacht te trekken met overheidsgelden gesubsidieerde carnavalsoptochten.

  Er heeft nooit een meerderheid aan Indeps bestaan en nu ook niet. Trouwens waar zijn die enorme mensenmassa…, inderdaad geen overheidscentjes voor vlaggetjes, de vrije dag voor eigen conto i.p.v. de overheidsinstanties dit doorbetaald, geen snoepreisjes meer voor de achterlandbevolking naar de grote stad BCN.

  Mocht het nog niet helder zijn, het huidige optreden van ERC is puur campagne voeren voor de aanstaande verkiezingen. Ondertussen mag de Spaanse gerechtshoven en de Catalaanse parlement juristen de hete kastanjes uit het vuur halen in deze onderlinge strijd van TeamIndeps.

  Het eerste termijn is gisteren verlopen, er was een kandidaat en er was geen reden om geen stemming te houden. Uiterlijk eind februari/ begin April is de laatste stemming, alleen met nieuwe vooruit geschoven kandidaten. Dus Puigdemont mag zich niet meer kandidaat stellen. De Catalaanse parlement juristen is het reglement aan het bestuderen op het punt van de stemming en bijbehorende termijn.

 10. gerrit raes…daar bent u een beetje naief 😉 ….als ik vriendelijk, op vreedzame manier , met een pen en een contract laten optekened tegen een huurmoordenaar vraagt om iemand te vermoorden , of zijn omgeving te verpsten totdat hij zelfmoord pleeft ….zal u mij dan ook zeggen dat ik persoonlijk niets agressiefs deed , maar alleen woorden uitsprak ? …dit is juist de laffe manier van moorden , manipuleren , van mensen met macht …zichzelf niet nat maken maar het laten uitvoeren door anderen …een separatiest is een dictateur per definitie ….als je zulk geweld van niet legitiem de onafkankelijkheid uitspreken ( en met alle mogelijk zware gevolgen voor de andere helft die unionist is maar aan wie je iets oplegt ) niet met zware gevangenisstraf gelijkstelt …..dan wordt de wereld een wet van de jungle !..met alle mogelijke consequenties vandien , zoals afrekeningen enz …… toch soms een beetje dieper nadenken zou de wereldvrede een grote dienst doen ….maar dan moet men iemand zijn die gelooft in de mens en niet aleen maar aan zijn eigen buikje denkt 😉

  1. Wat gezegd van de Belgische separatisten die in 1830 illegaal de onafhankelijk uitriepen tegen de Nederlandse grondwet in. Met geweldpleging, moord en brand…
   en zonder enig referendum…
   Verdienden die separatisten dan ook niet de cel wegens “rebellie, ongehoorzaamheid en opruiiing” …?? En is Belgie dan niet illegaal ontstaan?

   1. Wélke Belgisch separatisten? Het land is onstaand als een ‘bufferzone’ tussen de toenmalige ‘grootmachten’ Nederland/Frankrijk/Duitsland! Hoe kan je spreken over separatisten als het land nog miest ontstaan? Leer ff je geschiedenis aub!

   2. En in de 21ste eeuw willen jullie weer afscheiden!!!!!

    Hahahahahahha…., stumper!!!!!

   3. De onafhankelijkheid verkrijgt men meestal met het wapen in de hand al is het den dorsvlegel en niet mijlen ver in het buitenland. De onafhankelijkheid uitroepen en verwachten dat iedereen zegt ,…ok is wat naief gedacht, vind je niet?

 11. Het is een slim kereltje dat moet wel gezegd worden. Hij geeft weer volop werk aan de kranten, televisie en andere toestanden. Maar of hij straks de gevangenis kan ontlopen dat is een andere zaak. Het worden interessante maanden dat wel.

  1. Dat heeft Puigdemont geleerd van “vrienden” zoals Edward Snowden en Julian Assange die daar ook heel goed in zijn. Daarnaast zijn er theorieën dat er achter Puigdemont een aantal mensen zitten (en veel zeggen dat dit Rusland is) die eigenlijk de touwtjes in handen hebben. Helaas kan al die pers en media-aandacht ook in zijn nadeel gaan werken omdat men genoeg begint te krijgen van hem en zijn missie en er is dan een kans dat hij door serieuze (Spaanse en buitenlandse) media afgeschilderd kan worden als clown. Iets wat al gebeurd is in de Britse en Amerikaanse pers. De tijd zal het leren zullen we maar zeggen. Ondertussen wordt er echter niet geregeerd in Catalonië en wordt de economische situatie en onzekerheid alleen maar erger, en dat is niet goed voor de regio.

   1. De redactie gaat toch niet de “Russenkaart” trekken? Lijkt tegenwoordig overal in het Westen het tovermiddel om iedere democratisch te verklaren misstand te bestrijden. Zoek het eerder in de miljardenmaffia rond FC Barcelona. Die zijn nooit voor een peseta te vertrouwen geweest, hebben hun politieke tentakels overal in zitten.

    1. IK trek niet met de russenkaart, ik geef alleen aan waar de Spaanse media over schrijven. Persoonlijk heb ik gen idee wat de Russen doen maar dat ze iets doen geloof ik wel maar in het geval van Catalonië denk ik niet, daar is Catalonië helemaal niet belangrijk genoeg voor. Maar om nou FC Barcelona erbij te halen … nee dat geloof ik ook niet, die worden teveel gecontroleerd door de Spaanse voetbalbond, de FIFA etc.

     1. OKe! Maar Barcelona drijft op FC Barcelona. En of al die FIFA controles nou zo betrouwbaar zijn…Voetbal is de georganiseerde maffia van onze tijd. Anders betaal je geen 100 miljoen voor een jongen van 20+ die iets harder loopt dan een leeftijdgenoot. Maar juist in Barcelona haalt Poezemond nog geen 40% van de stemmen. Daarom: wie steunt deze gek dan en met welke bedoeling?

 12. Goed om te weten dat hij het zich kan veroorloven.
  Duurt niet lang meer, dan zetten ze zijn inkomen stop.
  Maar hij moet nog heel veel miljoenen betalen voor alle kosten die er gemaakt zijn toen hij illegaal bezig was heh.

  En beste Gerrit, in al die eeuwen waarover mensen spreken zijn de Catalanen amper langer dan 1 week onafhankelijk geweest. Om dan te stellen dat het ooit een keer gaat lukken, is wat voorbarig. En hem een vrijheidsstrijder noemen?
  Wat een onzin er is geen regio in Spanje met zoveel vrijheden als de Catalanen hebben. Nu op dit moment hebben de Basken wellicht zakelijk beter deals gedaan, maar in algemene zin hebben de Catalanen een berg vrijheid hoor.
  Ga ff in Noord Korea of China uitleggen wat jij onder vrijheid lijkt te verstaan, denk dat ze je met pek en veren het land uit gooien!
  Maar ieder zijn eigen mening hoor, maar als je er neutraal tegen aankijkt, hebben ze daar echt totaal niets te klagen, dat beamen de mensen zelf ook daar.
  Dat men in andere landen daar graag anders over denkt, is een gegeven, maar niet op feiten gebaseerd.

  1. Ik ben geen waarzegger om te voorspellen wat er met Catalonie in de toekomst zal gebeuren. Er zijn inderdaad (een minderheid) Catalanen die tevreden zijn met wat ze hebben, en een onzekere nieuwe toekomst schuwen. Dus voor de zekerheid als Spanjaard kiezen. En een vergelijk met N-Korea of China, of despotische derdewereldlanden is geen maatstaf om te vergelijken met Europese democratische landen.
   Waarom ontstonden in ons land de tegenstellingen tussen Vlaanderen en Wallonie ? En alle heisha rond de verschillende staatshervormingen, als alternatief voor een gevreesde concrete afscheiding tussen 2 regio’s?
   Alleen de toekomst zal het vervolg bepalen voor Catalonie. En Spanje zal toch
   allerminst deels moeten inbinden, als ze geen confict willen met de separatische partijen en hun talrijke volgelingen.

   1. Waarom moet Spanje inbinden? Catalonië heeft het nog nooit zo goed gehad! Die twee miljoen gehersenspoelde Catalanen moet inbinden en zich van hun hersenschimmen bevrijden.

   2. Beste vriend, er is een meerderheid TEGEN de afscheiding, hoe mensen nog elke keer 2,2 miljoen mensen op 6,1 miljoen inwoners een meerderheid noemen, begrijp ik nog altijd niet!

 13. Het is voorbarig te zeggen dat Catalonie niet onafhankelijk kan/zal worden. En dit een doodlopende weg is. Die separatistische gedachte leeft al lang en blijft leven bij de meerderheid der Catalanen. Puigdemont mag dan uitgeschakeld zijn door Madrid. Maar de bevolking is niet uitgeschakeld. Het leeft bij Carles, dat hij ooit vroeg of laat, (als vrijheidstrijder-held) zal terugkeren…
  Het is wraakroepend dat men daarvoor iemand 30 jaar in de cel wil opsluiten. Die man is geen crimineel, was vreedzaam, veroorzaakte geen enkel burgerslachtoffer, en verdedigde zijn vrije meningsuiting: van zichzelf en de meerderheid van zijn volk. Een crimineel die heel veel leed brengt bij zijn slachtoffers, krijgt minder celstraf.

  1. Waar staat dar hij voor 30 jaar de cel in gaat? Dat is iets wat in de wetsregels staat geschreven maar dat wil niet zeggen dat hij überhaupt al veroordeelt is. Daarnaast is het in de ogen van de wet een crimineel omdat hij de wet aan zijn laars gelapt heeft, doe je dat dan is dat crimineel gedrag, in Spanje, Frankrijk, Nederland en België. Als je dan ook nog eens vlucht naar het buitenland om aan de consequenties van de door jou zelf genomen acties te ontlopen ben je ook nog eens voortvluchtig omdat de justitie je zoekt. Daarnaast is er geen meerderheid voor afscheiding, nogmaals, er zijn iets meer dan 2 miljoen mensen die hebben aangegeven dat ze veranderingen willen, en dat is hun goed recht, maar er zijn er 2,2 miljoen die hebben aangegeven dat ze dat niet willen. En dan heb ik het hier over echte stemmen van mensen die in Catalonië wonen en niet over zetels in het Parlement want dat is een meerderheid in de politiek maar niet in de opinie van de mensen op straat wat in mijn ogen veel belangrijker is 🙂

   1. Deze reactie van de redactie lijkt me realistischer dan de vorige over de “russeninmenging”. Poezemond is gewoon een ordinaire oplichter, en 2 miljoen stemmen van 40 jaar gehersenspoelde Catalanen bewijzen zijn gelijk niet, integendeel zou ik zeggen.

 14. Wel dat is nu de juiste plek om zijn Waterloo te halen 🙂
  Die seperatisten blijven toch wel een gevoel voor humor houden, ondanks dat ze nog steeds vol gas een doodlopende weg ingeslagen zijn.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken