Spanje is de 10 miljoen geregistreerde positieve coronatesten voorbijgestreefd

Spanje is de 10 miljoen geregistreerde positieve coronatesten voorbijgestreefd
Beeld: 123rf

Spanje is de 10 miljoen geregistreerde positieve coronatesten voorbijgestreefd

MADRID – Terwijl het aantal geregistreerde positieve coronatesten aan het dalen is in Spanje, steeg het aantal corona-doden in de afgelopen 24 uur met 408 personen, het hoogste aantal in een dag tijd sinds maart 2021. Het aantal geregistreerde positieve coronatesten is op dinsdag 1 februari gestegen tot meer dan 10 miljoen personen.

Op dinsdag 1 februari is de grens van 10 miljoen geregistreerde positieve coronatesten gepasseerd met een totaal van 10.039.126 positieven. Dat gebeurt op ongeveer hetzelfde moment dat twee jaar geleden op 31 januari 2020 de eerste coronabesmetting in Spanje, een Duitse toerist op het eiland La Gomera, werd geregistreerd.

Van de meer dan 10 miljoen positieven werden er sinds maart 2020 in Catalonië 2,06 miljoen geregistreerd terwijl dat 1,48 miljoen was in de madrid regio, 1,25 in Andalusië en 1,13 miljoen in de Valencia regio.

Wat betreft corona-doden zijn de cijfers, nu de piek van de zesde corona-golf is gepasseerd, in Spanje niet lager maar hoger geworden. In 24 uur tijd, van maandag op dinsdag, werden er 408 corona-doden gemeld, het hoogste aantal in een dag tijd sinds maart 2021. 

Het totaal aantal geregistreerde en bevestigde corona-doden is daarmee gestegen naar 93.633 personen. Dat aantal is waarschijnlijk veel hoger omdat niet alle doden geregistreerd worden omdat de doodsoorzaak niet 100% zeker is en/of bevestigd kan worden door middel van coronatesten.

Op dit moment liggen er ook nog steeds 18.087 Covid-patiënten in de ziekenhuizen waarvan 2.054 op de intensive care afdelingen. Dat aantal is langzaam aan het dalen.

Ondertussen gaat het vaccinatieprogramma in Spanje gestaag verder en zijn er inmiddels 38,29 miljoen mensen (90,8% van 12 jaar en ouder) volledig gevaccineerd. Daarvan hebben nu ook 21,66 miljoen inwoners (45,72%) de boosterprik ontvangen. Er zijn ook 1,8 miljoen kinderen (55%) van 5 jaar tot en met 11 jaar gedeeltelijk gevaccineerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.