10x grootste verschillen tussen Ibiza en Mallorca

10x grootste verschillen tussen Ibiza en Mallorca
Beeld: Canva

10x grootste verschillen tussen Ibiza en Mallorca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het glossy Spanje magazine ESPANJE! heeft een overzicht gemaakt van de 10x grootste verschillen tussen de twee populairste Balearen eilanden Ibiza en Mallorca. Uiteraard zijn er ook nog de eilanden Menorca en Formentera, maar die zijn rustiger en wat betreft het toerisme niet helemaal met Ibiza en Mallorca te vergelijken.

Ibiza en Mallorca behoren beide tot de eilandengroep de Balearen en zijn bovendien ongekend populair als vakantiebestemming. Maar daar houden de overeenkomsten wel zo’n beetje op. Welk eiland is geschikt voor jouw plannen? De redactie van ESPANJE! heeft 10x belangrijkste verschillen op een rij gezet.

¡LEUK! Neem nu een abonnement op ESPANJE! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend glossy magazine uitbrengt. Voor slechts € 26,95 krijg je met € 13 of 30% korting (normaal € 39,75) de huidige editie en de vier komende edities. KLIK HIER en meld je aan om meteen ESPANJE! te lezen (ook leuk als cadeau natuurlijk).

1. Kindvriendelijk

Mallorca is bij uitstek geschikt voor een vakantie met de kinderen. Veel hotels zijn speciaal aangepast aan kinderen en er is op het eiland ook heel veel te doen en te zien voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Hoewel je op bepaalde plaatsen van Ibiza prima met de kinderen vakantie viert, is het eiland over het algemeen minder kindvriendelijk.

2. Feesten in de overtreffende stap

Beide eilanden zijn populair bij feestgangers. Toch is Ibiza by far het beste voor degenen die graag uit hun dak gaan tijdens hun vakantie. Op dit eiland zijn ontzettend veel clubs en discotheken te vinden. Iedere zomer draaien alle bekende DJ’s en zijn er feestjes voor mensen van alle leeftijden. Op Mallorca is dat een stuk minder al kun je er ook prima stappen.

3. Hippiecultuur

Op zoek naar de echte authentieke hippiecultuur? Dan ben je op Ibiza precies op de juiste plaats. Je merkt aan ontzettend veel dingen dat het gedachtegoed van de hippies hier nog steeds springlevend is en je komt deze subcultuur ook overal tegen. Er worden zelfs meerdere malen per week hippiemarkten georganiseerd. Op Mallorca vind je her en der wel wat hippiewinkels, maar heerst toch veel minder een echte hippiesfeer,

4. Prijzen

Het allergrootste verschil tussen beide eilanden zijn misschien wel de prijzen. Zowel voor een hotel als voor drankjes, activiteiten en toegang tot feestjes ben je op Mallorca veel voordeliger uit dan op Ibiza. Dat merk je al direct wanneer je een vakantie wil gaan boeken. Ook het leven zelf is op Ibiza een stuk duurder.

5. Culturele bezienswaardigheden

Mallorca is zonder meer het eiland met de meeste culturele hoogtepunten. In Palma de Mallorca zijn prachtige musea en de kathedraal is echt een must. Op Ibiza ben je als cultuurliefhebber een stuk sneller uitgekeken.

6. Gay community

Ibiza heeft een behoorlijk grote gay community inclusief tal van gaybars, discotheken, clubs en legendarische feestjes. Dat is op Mallorca een stuk minder het geval. Veel mensen van de LGHBT-gemeenschap kiezen dan ook het liefste voor Ibiza.

7. Kleinschaligheid

Ibiza is een stuk kleinschaliger dan Mallorca. Dat heeft in eerste instantie uiteraard te maken met de oppervlakte van beide eilanden. Hoewel ook niet bijzonder groot is Mallorca veel uitgestrekter en heeft het veel meer levendige dorpen en steden plus een imposante prachtige bergketen waar je heerlijk kunt wandelen.

8. Stranden

Wanneer je op zoek bent naar mooie zandstranden, is Mallorca absoluut de beste keuze. Op Mallorca zijn de stranden kindvriendelijker dan op Ibiza. Ibiza heeft vooral veel knusse baaitjes, soms met zand, soms met rotsen of kiezels.

9. Eten

Wat eten betreft is het moeilijk kiezen. Beide eilanden hebben goede restaurants en heerlijke chiringuitos waar je verse vis kunt eten. De keuze is op Mallorca wel weer veel groter. En over het algemeen betaal je er minder.

10. Fietsen

Mallorca is een zeer populair eiland onder fietsers. De afwisseling tussen vlaktes en bergen en vele voorzieningen voor fietsers zoals speciale fietshotels maken het een geliefde bestemming van profs en amateurs.

ESPANJE! Reis- en cultuurmagazine is dé Nederlandstalige glossy over Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verschijnt. ESPANJE! is een hoogwaardig journalistiek magazine met inspirerende reisreportages, mooie interviews, boeiende columns, heerlijke recepten en honderden tips voor liefhebbers van Spanje. Meer informatie lees je op de website espanje.nl

Ga naar de inhoud