skip to Main Content

Recordexport Spaanse cava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Spanje exporteerde met 244 miljoen flessen een recordhoeveelheid cava naar Europese landen. Het gaat om het grootste aantal dat ooit de bodegas verliet en om 11% meer dan een jaar geleden. Spanje consumeert zelf de grootste hoeveelheid van deze drank (95,6 miljoen flessen).

60% van de flessen wordt echter in andere landen van Europa gedronken. De sector factureerde 1.020 miljoen euro in 2010, ten opzichte van 929 miljoen euro een jaar eerder.

Triomfen

In Duitsland werden 41 miljoen flessen geconsumeerd (+17%). In Groot Brittannië meer dan 32 miljoen en in België tegen de 21 miljoen, 34% meer dan in 2009. Het Consejo Regulador del Cava telt twee triomfen: de verkoop in de Verenigde Staten steeg met 18% naar 17,5 miljoen flessen en de verkoop naar Frankrijk nam met 15% toe.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend