skip to Main Content

Restaurants nemen het historische centrum van Málaga over

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) De restaurants nemen langzaamaan het historische centrum van de stad Málaga over. De laatste vijf jaar is het aantal restaurants met 30% toegenomen van 380 naar 500 volgens de Asociación de Empresarios de Hostelería in de stad. Waarom? Simpel, de laatste jaren is met name het historische deel van de stad enorm toeristisch geworden en de bezoekers moeten eten. Of het nou of Franchise bedrijven, Fast Food, tapas, Pizzeria’s, Chinezen of Woks gaat, voor elke mond en maag is er wel iets te vinden. Daarnaast komen en verdwijnen restaurants in een rap tempo.

Ondanks de Economische crisis die met name de stad Málaga heeft getroffen en ervoor heft gezorgd dat veel winkels hun deuren moesten sluiten, is het aantal bars en restaurants flink toegenomen. De restaurants zijn niet meer bijzaak voor de bezoekende toeristen maar voor velen zelfs een van de redenen om naar het historische hart van de stad te komen. Het gaat niet alleen om toeristen en dagjesmensen van de Costa del Sol badplaatsen maar ook om vele duizenden cruise passagiers die de stad bezoeken, een steeds groter wordende groep binnen het toerisme.

Een van de nieuwste restaurants in het centrum van de stad is Matahambre in de Calle Calderería, een keten afkomstig uit Torremolinos welke verschillende soorten luxe tapas op het uitgebreide menu heeft staan. In slechts enkele maanden en binnen een jaar na opening werd Matahambre meteen het restaurant van de stad Málaga waar de meeste omzet werd gedraaid. Een andere restaurant keten die de overstap heeft gemaakt van een badplaats, Marbella in dit geval, is Terra Sana, een restaurant gespecialiseerd in gezond eten in California stijl gelegen in de Calle Alcazabilla. Terra Sana is bezig met een expansieplan van jewelste en heeft binnen een jaar tijd 6 nieuwe restaurants geopend waardoor het totaal nu op 12 komt.

Over het algemeen zijn het met name de tapas restaurants die het meest populair zijn in het historische centrum maar sluit de buitenlandse restaurants niet uit. Zo zijn er diverse Woks, Chinese, Japanse, Turkse, Libanese en Marokkaanse restaurants te vinden in Málaga.

De Málaga bezoeker hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken om het eten in de stad. Het enige probleem is nu, waar eten we dit keer? Op deze website is een grote keuze aan restaurants te zien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend