skip to Main Content

Spanje biedt Tunesië hulp met vluchtelingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Novum) De Spaanse premier José Luis Zapatero heeft woensdag tijdens een bezoek aan Tunesië de Tunesische regering hulp aangeboden bij het evacueren van vluchtelingen uit Libië. Spanje wil tevens helpen bij het bevorderen van de Tunesische economie.

Spanje wil een aantal schepen beschikbaar stellen en heeft een vliegtuig gestuurd met dertig ton hulpgoederen, bestemd voor het Libisch-Tunesische grensgebied. Spanje heeft bovendien voor de komende drie jaar driehonderd miljoen euro extra krediet toegezegd om zo het economisch herstel in Noord-Afrika op gang te helpen.

Zapatero is de eerste buitenlandse regeringsleider die een bezoek brengt aan het Noord-Afrikaanse land sinds ex-president Zine El Abidine Ben Ali in januari het land ontvluchtte na grootschalige demonstraties. Hij had een ontmoeting met de nieuwe premier van Tunesië, Beji Caid-Essebsi, en een aantal oppositiefiguren. (Novum)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend