skip to Main Content
Meer dan 19.000 accommodaties hebben zich aangemeld bij het Register Toerisme in Andalusië

Meer dan 19.000 accommodaties hebben zich aangemeld bij het Register Toerisme in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Sinds dat het nieuws in februari 2016 bekend werd gemaakt dat alle toeristische verhuuraccommodaties zich moeten inschrijven in het Register Toerisme van Andalusië zijn er 19.455 aanmeldingen binnengekomen. Dat is een behoorlijk aantal accommodaties maar men had eigenlijk veel meer verwacht. De meeste geregistreerde vakantie objecten zijn te vinden in de provincie Málaga.

Toen de regionale overheid in Andalusië op 11 februari het decreet voor toeristenaccommodatie in Andalusië via het officiële bulletin bekendmaakte was er veel onduidelijk en was er ook even paniek bij veel verhuurders en eigenaren van toeristische accommodaties. Nu, meer dan 12 maanden later, is er bekend gemaakt dat er 19.455 accommodaties zijn die zich hebben aangemeld in het Registro de Turismo de Andalucía waarvan er 15.120 daadwerkelijk zijn ingeschreven.

Sinds mei 2016 is men verplicht om zich in te schrijven als men een accommodatie toeristisch verhuurt. Mocht men dat niet doen en er een inspectie komt kan de eigenaar boetes ontvangen tot wel 180.000 euro. In dit artikel van Vakantiehuizenspanje.nl staat haarfijn uigelegd wat het decreet inhoudt en wat men moet doen.

Ingeschreven

Van de 19.455 aangemelde accommodaties staan er 15.120 daadwerkelijk ingeschreven waarbij er slaapplaatsen te vinden zijn voor 79.051 personen. De grootste groep toeristische accommodaties is te vinden in de provincie Málaga met 9.032 ingeschreven accommodaties en 47.580 bedden gevolgd door de provincie Cádiz met 2.221 accommodaties en 12.116 bedden, Sevilla met 1.512 accommodaties en 7.184 bedden, Granada met 1.055 accommodaties en 5.757 bedden, Almería met 802 accommodaties en 4.071 bedden, Huelva met 301 accommodaties en 1.753 bedden, Córdoba met 176 accommodaties en 912 bedden en Jaén met 21 accommodaties en 118 bedden.

Inspecties

In het kader van de correcte uitvoering van de nieuwe wetten werden er ook inspecties uitgevoerd waarbij dat aantal opliep naar 2.807. Tijdens een controle wordt er gekeken naar de papieren, de vergunningen, de administratie van gasten en voert men een algemene inspectie in de accommodatie uit. Van deze meer dan 2.800 inspecties werden er 20 accommodaties geconstateerd die niet voldeden aan de eisen van de nieuwe regelgevingen. Málaga was ook hier de leider met 1.405 inspecties gevolgd door Sevilla met 651, Granada met 324, Almería met 139, Córdoba met 137, Huelva met 100. Cádiz met 32 en Jaén met 19 inspecties.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Ik reageer graag op het bericht van ; Cannoot Bérénice
  Zoals hij schrijft,van onkosten terug verdienen?
  Dat is meneer denk ik een van de zovelen,die het zich kunnen permiteren
  om een tweede huis in het buitenland te hebben,en dan wil men daar het
  volle rendement uithalen,met andere woorden meneer is het type wat we
  eigenlijk in Spanje jammer genoeg zoveel zien ,GELDWOLVEN,en oh wee,
  als het maar iets gaat kosten,dan klimmen ze direct in de pen.
  Nou ik heb er geen medelijden mee,flink fors aan pakken zodat het een
  stuk eerlijker wordt,en afstraffen die geldhebzuchtige lui.

  1. voor vele eigenaars die gewoon wat van hun onkosten wilden terug verdienen is die wet niet echt voordelig, er moet bv airco en verwarming zijn persoonlijk heb ik een hekel aan airco en ja dan weer die boetes hé, 180.000 euro meer dan wat een appartement hier waar is , kom zeg,
   boetes zoals met de 720 , waar zelfs sommige Spaanse advokaten geen weg mee kunnen als je wat aandelen op de beurs heb
   Ik begin er zo langzamer hand genoeg van hebben vooral van hun administratie, er zijn nog mooie plekjes op de wereld, gelukkig voor Spanje gaat het slecht is sommige landen in het middellands zeegebied

   1. Weet je wat ik raar vind aan zulke reacties. Wij moeten nooit niks als we op een ander zijn. Jij verwacht van een ander toch dat die de wetten van jou land respecteerd. Prijs jezelf gelukkig de eigenaar te zijn van een tweede verblijf waar je, ja hard hebt voor gewerkt en hopelijk nog lang van kan genieten. Wees eerlijk, wat kan jou die enkele extra € schelen.

  2. Wanneer blijkt dat het in Andalusië genoeg opbrengt dan volgen de andere regio’s heus wel.
   En zo houden ze weer een paar ambtenaren uit de WW.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken