8-jarige jongen al drie dagen spoorloos verdwenen in Almería (2018)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

8-jarige jongen al drie dagen spoorloos verdwenen in Almería (2018)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Men is al drie dagen bezig om met man en macht naar de 8-jarige Gabriel Cruz te zoeken in de buurt van zijn woning in de gemeente Nijar in de provincie Almería. Sinds afgelopen dinsdag is niet alleen de politie maar zijn ook vrijwilligers en inwoners van Nijar druk bezig met het zoeken naar de jongen die ergens tussen de woning van zijn grootouders en ouders is verdwenen.

Afgelopen dinsdag is ergens op een stuk landweg van amper 100 meter lang tussen de gehuchten Las Hortichuelas en Las Negras de 8-jarige Gabriel zoekgeraakt . De melding van de verdwijning kwam pas later want het is gebruikelijk dat de jongen deze afstand te voet aflegt om zich te verplaatsen tussen de woningen van zijn ouders, grootouders en familie. Diezelfde avond is de politie begonnen met de zoektocht maar die moest gedurende de nacht worden afgeblazen.

Vanaf woensdag is niet alleen de politie bezig met zoeken maar ook vrijwilligers die naar de omgeving zijn gekomen en de inwoners van de betrokken gemeenten. Vandaag is het vrijdag en is de jongen nog steeds niet gevonden dus een simpele valpartij of het weglopen van de jongen worden in principe uitgesloten. De politie zet inmiddels ook drones in om vanuit de lucht met speciale camera’s te zoeken.

De politie heeft inmiddels een man ondervraagd die een gerechtelijk bevel heeft dat hij niet in de buurt van Patricia Ramirez, de moeder van Gabriel, mag komen vanwege zijn obsessie met haar. De moeder is gescheiden maar heeft een goede relatie met haar ex man die wel, zonder dat zij het wist, een beloning had uitgegeven voor diegene die zijn zoon zou vinden.

Het is allemaal erg vreemd zegt de voorzitter van de stichting SosDesaparecidos omdat Gabriel woont en verdwenen is in een zogenaamde “cortijada”, een groep van zes boerderijen waar iedereen elkaar kent en waar elk afwijkend detail of gedrag meteen zal opvallen. Niets wijst ernaar dat Gabriel is weggelopen en zou hij ergens gevallen zijn dan zou hij al gevonden zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.