Search
menu
Search

8-jarige jongen al drie dagen spoorloos verdwenen in Almería (2018)

Oeps ... foto ontbreekt!

8-jarige jongen al drie dagen spoorloos verdwenen in Almería (2018)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Men is al drie dagen bezig om met man en macht naar de 8-jarige Gabriel Cruz te zoeken in de buurt van zijn woning in de gemeente Nijar in de provincie Almería. Sinds afgelopen dinsdag is niet alleen de politie maar zijn ook vrijwilligers en inwoners van Nijar druk bezig met het zoeken naar de jongen die ergens tussen de woning van zijn grootouders en ouders is verdwenen.

Afgelopen dinsdag is ergens op een stuk landweg van amper 100 meter lang tussen de gehuchten Las Hortichuelas en Las Negras de 8-jarige Gabriel zoekgeraakt. De melding van de verdwijning kwam pas later want het is gebruikelijk dat de jongen deze afstand te voet aflegt om zich te verplaatsen tussen de woningen van zijn ouders, grootouders en familie. Diezelfde avond is de politie begonnen met de zoektocht maar die moest gedurende de nacht worden afgeblazen.

Vanaf woensdag is niet alleen de politie bezig met zoeken maar ook vrijwilligers die naar de omgeving zijn gekomen en de inwoners van de betrokken gemeenten. Vandaag is het vrijdag en is de jongen nog steeds niet gevonden dus een simpele valpartij of het weglopen van de jongen worden in principe uitgesloten. De politie zet inmiddels ook drones in om vanuit de lucht met speciale camera’s te zoeken.

De politie heeft inmiddels een man ondervraagd die een gerechtelijk bevel heeft dat hij niet in de buurt van Patricia Ramirez, de moeder van Gabriel, mag komen vanwege zijn obsessie met haar. De moeder is gescheiden maar heeft een goede relatie met haar ex man die wel, zonder dat zij het wist, een beloning had uitgegeven voor diegene die zijn zoon zou vinden.

Het is allemaal erg vreemd zegt de voorzitter van de stichting SosDesaparecidos omdat Gabriel woont en verdwenen is in een zogenaamde “cortijada”, een groep van zes boerderijen waar iedereen elkaar kent en waar elk afwijkend detail of gedrag meteen zal opvallen. Niets wijst ernaar dat Gabriel is weggelopen en zou hij ergens gevallen zijn dan zou hij al gevonden zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?