skip to Main Content
Bejaard echtpaar tot celstraf veroordeeld voor het vergiftigen van katten in Málaga

Bejaard echtpaar tot celstraf veroordeeld voor het vergiftigen van katten in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Een echtpaar van 68 en 71 jaar oud is door de rechter in Málaga tot acht maanden celstraf veroordeeld voor het vergiftigen van 8 katten van de buurvrouw. De rechter acht het bewezen dat het oudere echtpaar door bolletjes rauw vlees met gif in de tuin te gooien van de katten waarna deze het vergiftigde eten snel opaten waardoor vijf katten overleden en drie katten voor de rest van hun leven medicijnen moeten slikken.

De rechter heeft voor de man en de vrouw acht maanden celstraf opgelegd vanwege het moedwillig vergiftigen van acht katten en het doden van vijf van hen. Dankzij snel ingrijpen van de eigenaresse van de katten konden drie katten gered worden maar dienen zij de rest van hun leven volgens een strikt dieet te leven en speciale medicijnen te slikken.

De veroordeelde ouderen moeten van de rechter alle kosten voor het speciale dieet en de medicijnen betalen. Naast acht maanden gevangenisstraf mogen de ouderen gedurende 12 maanden geen beroep uitoefenen (gezien de leeftijd niet zo heel moeilijk) waarbij ze in aanraking komen met dieren. Het is niet bekend of de man en vrouw van 68 en 71 jaar daadwerkelijk naar de gevangenis moeten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Volstrekt onzinnig om hier een straf of boete voor op te leggen.
  Wat doen die katten van iemand eigenlijk in de tuin van iemand anders, hou die beesten aan de lijn net zoals honden.
  Volstrekt terecht om die beesten af te maken. Zal ik ook doen als ik er een te pakken krijg.
  Er worden miljoenen kippen, varkens en koeien afgemaakt en daar hoor je niemand over.

  1. Van iemand anders zijn dieren blijf je af, en het vermoorden van dieren zou veel zwaarder bestrafd moeten worden met minstens 5 jaar brommen. Je kunt ook eerst even met de buren gaan praten over het probleem in je tuin in plaats van deze onwetende dieren te vermoorden en enorm leed toe te brengen aan het baasje. BTW als er iedere keer kinderen in je tuin komen(die nog veel meer kunnen slopen) ga je die dan ook vermoorden?

  1. Anton, wezens zijn mensen een kat is een dier. Als je dat verschil niet kunt maken mag je eigenlijk niet aan deze discussie meedoen.

   1. Dat mensen wezens zijn, goed mogelijk. Deze wezens zijn ook in heel veel gevallen nog erger dan beesten, ook tegen hun eigen soort, dat lees, hoor en zie je elke dag. Tot slot wil ik zeggen: “Bescherm de dieren tegen de beesten”.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken