skip to Main Content
Het Mobile World Congress komt in 2019 weer terug naar Barcelona

Het Mobile World Congress komt in 2019 weer terug naar Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De organisatoren van de Mobile World Congress (MWC) hebben na de sluiting van de redelijk problematische 2018 editie bevestigd dat ze van plan zijn om in 2019 weer terug te keren naar Barcelona. Het aantal bezoekers is in 2018 met bijna 10% gedaald naar 107.000 personen maar volgens de organisatie GSMA was het weer een succes. De 2019 editie zal worden gehouden tussen 25 en 28 februari, opnieuw in de beurshallen van de Fira Gran Via in de gemeente L’Hospitalet de Llobregat.

Iedereen kan opgelucht ademhalen in Barcelona want het is inmiddels bevestigd, de Congreso Mundial de Móviles keert in 2019 weer terug naar Barcelona. Op zich niets verwondelijks want het GSMA heeft een contract tot het jaar 2023 maar gedurende de hoogtijdagen van de Catalaanse politieke crisis in oktober vorig jaar werd geopperd dat de grootste mobiele technologie beurs wellicht van stad zou veranderen vanwege de politiek onstabiele en onveilige situatie in Catalonië.

Ook bij aanvang van de beurs dit jaar was er veel problematiek omdat diverse Catalaanse politici zoals de burgemeester van de stad en de regionale voorzitter van het parlement zich vanwege een protest niet melden bij een bijeenkomst met de Koning van Spanje. Diezelfde avond werd er ook door separatisten gedemonstreerd voor de deur waar de belangrijke mensen van de beurs bijeenkwamen en dat was niet goed gevallen. Daaraan werd er veel gespeculeerd over de voortgang van de beurs in Barcelona maar nu is bevestigd dat deze volgend jaar (in principe) terugkeert naar Barcelona.

Ingewijden zeggen dat dit mede te danken is aan de invloed van de Spaanse Koning en van Spanje’s grootste telecombedrijven en deelnemers van het GSMA, Telefonica en Vodafone. De protesten van de Catalaanse politici en mensen op straat zullen niet hebben meegeholpen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Even geleden dat ik nog eens SV bezocht. Ale op het forum althans. Nog niets veranderd. Nog steeds het eeuwige gekibbel over verschil van mening. Weliswaar met andere namen of aliassen?

  1. ja dat klopt, en zeker als het ver Catalonië gaat, Iedereen heeft zijn/haar mening klaar liggen en iedereen weet het het beste, ook als men niet eens in Spanje laat staan in Catalonië woont (de redactie dus wel). Maar het is een open aan iedereen om een mening te geven, dat mag ook in een democratie zoals in Spanje (anders was de redactie door Rajoy (cq Franco volgens velen) allang op de vingers getikt, opgesloten en gemarteld haha. Gelukkig mag en kan iedereen zijn/haar mening geven ALS dat maar met respect gebeurd en dat is helaas nog wel eens ver te zoeken en dan wordt dat door ons verwijderd. Nog even en we moeten speciaal iemand gaan aannemen om het gekibbel op de website en Facebook te gaan monitoren haha.

   1. Ja weet ik. Jullie zitten in Cambrills. Ik op de delta ong. 80km verder maar nog steeds Catalonië. Momenteel in België. Nul graden brr. Bij jullie wellicht beter. Saludos. Martin

 2. Waarmee dan is aangetoond dat de stroom van verwijten die hier door de redactie en andere kwaadwilligen aan het adres van de Catalanen werd geformuleerd. ongegrond was. De vraag rijst of hier sprake is van een op valse veronderstellingen gebaseerde overtuiging dan wel over bewuste laster. Het laatste lijkt meest waarschijnlijk gezien het feit dat de redactie ook nu nog volhardt in dat negativisme.

  1. beste Miel … nogmaals, wij vertalen de artikelen uit de Spaanse kranten en verzinnen het niet zelf. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen. Barcelona mag blij zijn dat de Koning wel de moet heeft om naar Catalonië te reizen omdat hij weet dat hij daar niet welkom is maar het belang van die beurs wel inziet. Dat kan niet gezegd worden van Colau en Torrent en nog meer Catalaanse politici die moetwillend er een politieke kwestie van hebben gemaakt. Dat heeft niets met laster te maken Miel maar met feiten. Het is een miljoenen business en als er onrust is, een onstabiele politieke situatie en dan ook nog eens de politici die protesteren tegen zo’n beurs (of eigenlijk de Koning) dan is dat gewoon dom politiek denkwerk. Ze mogen van geluk spreken dat ze terugkomen maar …. wie weet, als Dubai met veel geld gaat strooien zijn ze zo weg. En ja ik houdt vol in het negatief beeld wat de burgemeester en parlementsvoorzitter hebben uitgestraald, totaal onterecht en misplaatst

   1. @Remco,
    Om Miel zijn eigen woorden te gebruiken: “het heeft geen zin”. Zulke mensen geloven alleen zichzelf. De meningen van anderen doen er niet toe, alles wat deze pro-seps niet in hun kraampje past is fake nieuws, iedereen van laster beschuldigen terwijl ze zelf regelmatig mensen met een andere mening beschuldigen,..enz. Nog eentje van hem: “onbegonnen werk”! Over negativisme gesproken!

  2. Als altijd leest Miel wat hij of zij er van wil lezen….
   Want dit staat er en staat ook in het Spaanse artikel:

   Ingewijden zeggen dat dit mede te danken is aan de invloed van de Spaanse Koning en van Spanje’s grootste telecombedrijven en deelnemers van het GSMA, Telefonica en Vodafone. De protesten van de Catalaanse politici en mensen op straat zullen niet hebben meegeholpen.

   Hoezo hebben dan mensen die niet positief spraken over de demonstraties, de actie van Torrent en de de burgemeester van Barcelona, niet hun punt gemaakt? Jij haalt er uit dat het dankzij de Separatisten is dat MWC volgend jaar terug komt?
   Het artikel is helder, het zegt ¨ONDANKS het gedrag van de Separatisten¨

   En juich AUB nog niet te vroeg, als er de komende maanden weer enorme bergen ellende plaats vinden in Barcelona omdat de extremisten hun zin niet krijgen, dan zou het me niet verbazen als alsnog het MWC elders heen zal gaan. Dubai is een goede plek, geen criminaliteit bijna (overigens wel veel criminelen die er zich schuilhiuden), en daar bedenkt men zich wel 2 keer om de wet te overtreden.

   Dus je opmerking hier is volledig gebouwd op verkeerde aannames, maar dat zijn we wel gewend.

 3. Ik word doodziek van die catalaanse separatisten.
  Ze strooien met uitingen van fascisten, francofielen etc.
  Weten ze wel wat dat eigenlijk inhoudt. Want ze komen mij steeds meer over als een stelletje onwetende nietsnutten. Ik denk dat er heel veel van die niet werkende jongeren de grootste monden aldaar hebben (ik kan mij vergissen…..maar ik vermoed het).
  Nu ja het is jammer dat dit congres heeft besloten om daar terug te komen.

  1. U heeft gelijk! Als je maar iets afwijkt van hun gedachte dan ben je meteen een fascist. Ik heb in m’n auto een petje met de spaanse vlag erop maar in catalonie hoef ik dat niet te dragen want daar staat de doodstraf op. Het zijn volgelingen met oogkleppen en beseffen niet wat ze inmiddels al kapot hebben gemaakt.

   1. Ik moet helaas zeggen, zet hem maar niet op.
    Vrienden van ons uit het dorp hier, waren een lang weekend naar het Noorden en bezochten ook wat bekende Catalaanse bezienswaardigheden, aan de tas een Spaans vaantje….die hebben van een groepje jongeren die inderdaad niets te doen hadden, van alles naar hun hoofd gekregen. De woorden zal ik niet herhalen hier, want dat is bij de beesten af. De mensen zouden 5 dagen blijven, maar zijn na 2 dagen een stuk naar het Zuiden gezakt, waar men nog wel normaal kon doen.

    Iedereen heeft recht op zijn mening en we leven in een vrij land, maar dat werkt wel 2 kanten op! Niet alleen maar ¨wie niet voor ons, is tegen ons¨ er zijn ook gewone mensen die hun duur verdiende geld graag in hun land uitgeven en daar niet kans voor krijgen op deze manier….schande, echt schande.

    1. Dat zijn oude Baskische praktijken uit de ETA-tijd. Ik had een Seat met een Nederlands kenteken en die kon je in het Baskenland niet onbeheerd parkeren. Veel Seats werden ‘s nachts in brand gestoken, want Spaans (en bushokjes vernield, vraag me niet waarom) en ook auto’s met Franse kentekens waren het mikpunt (weet ook niet meer waarom). En voor een indep is geel kenteken dus Frans, ook al komt het uit Nederland…

     Trouwens, een paar maanden geleden werd een Catalaan in Zaragoza door een indep gedood omdat hij bretels met de kleuren van de Spaanse vlag droeg (de indep die hem vermoordde was trouwens een Italiaan van Chileense afkomst die in Catalonië woonde).

     Rare lui zijn dat…

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken