skip to Main Content
Zangeres Katy Perry krijgt kritiek vanwege het gebruik van de Spaanse vlag voor Barcelona concert

Zangeres Katy Perry krijgt kritiek vanwege het gebruik van de Spaanse vlag voor Barcelona concert

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – In plaats van blij zijn dat de bekende zangeres Katy Perry voor haar enige concert in heel Spanje heeft gekozen voor de stad Barcelona krijgt ze felle kritiek van de Catalanen, met name de separatisten. In een korte promotievideo waarin ze haar komst naar Barcelona op 28 juni aankondigt, is het beschilderde gezicht van de zangeres te zien met op de achtergrond bewegende beelden die langzaam de Spaanse vlag vormen.

Katy Perry wordt nu plots als fascist omschreven omdat ze de vlag van het land waar ze gaat optreden laat zien. Uiteraard is de zangeres zich van geen kwaad bewust want Katy Perry geeft immers maar één concert in heel Spanje en dat doet ze in Barcelona in het Palau de Sant Jordi.

In slechts 9 uur tijd ontving Katy Perry op haar Instagram account meer dan 3.000 opmerkingen waarbij veel separatisten die menen dat de zangeres een fascist is en dat ze niet meer moet komen omdat ze denkt dat Barcelona in Spanje ligt (dat is ook zo). Anderen zeggen weer dat ze welkom is in Madrid want daar geeft men niets om de vlag.

Zeer wijselijk heeft de zangeres niet geantwoord op de reacties maar is de discussie inmiddels ook overgewaaid naar Twitter … en dat allemaal om een deel van de Spaanse vlag op de achtergrond van een korte video van een Amerikaanse wereldster die waarschijnlijk nog nooit heeft gehoord van Catalonië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Niet te begrijpen ze zouden beter naar Zwitserland verhuizen en bij dat rotwijf gaan zitten met haar zwart geld.

 2. Niet alle Catalanen over eenzelfde kam scheren a.u.b., ze denken niet allemaal hetzelfde.

 3. Kunnen die Catalaanse nationalisten nu eindelijk eens ophouden met hun kleingeestig gebral? Je kan gewoon een Catalaanse Spanjaard zijn, zoals Galliciers, Andaluciërs, Basken of Castilliërs. Franco is al meer dan 40 jaar dood gelukkig. Groetjes uit Holland. (pardon Nederland☺)

 4. Dat is dus precies het cataluña verhaal.
  Als je niet denkt zoals de independentisten, dan ben je een fascist.
  Ze hebben nog steeds niet door dar Cataluña voor de rest van de wereld gewoon Spanje is. Treurig volk.

 5. Duidelijk. Fascist Katy Perry is pro-Franco en anti-Catalonië, ze koos voor Barcelona om de separatisten uit te lachen. Maar wees gerust, dit is eens en nooit meer, ze zal dit nóóit meer doen. En vele artiesten zullen haar voorbeeld volgen.

  Kom maar naar Madrid hoor Katy, hier ben je welkom, zelfs als je met de Catalaanse vlag komt wapperen.

  Wat een destructieve stelletje losers zijn het toch die indeps.

 6. Het huis van bewaring is geduldig. Met de conclusie die de Catalanen trekken ben ik dan ook een Fascist. Maar goed dat zijn dan hun woorden en niet de mijne. Ik ben een man van de wet en groot voorstander van het Koninghuis zij niet. Het is alleen jammer dat mijn belastingcentjes naar dergelijke lui toegaat.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken