menu: rubrieken, zoeken & meer

Deze website geeft duidelijke uitleg over het corona-vaccinatie vooruitgang in Spanje

Deze website geeft duidelijke uitleg over het corona-vaccinatie vooruitgang in Spanje
Beeld: 123rf

Deze website geeft duidelijke uitleg over het corona-vaccinatie vooruitgang in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wil je weten hoe het corona-vaccinatieplan eruit ziet en hoe de vooruitgang is? Wil je weten hoeveel vaccins Spanje ontvangen heeft en hoeveel mensen al zijn gevaccineerd? Dan kun je terecht op de officiële website maar ook op de onderstaande nieuwe duidelijkere website.

Sinds dat men in Spanje op 27 december 2020 begon met het vaccineren tegen het coronavirus, staat deze website online waar iedereen meer informatie kan vinden over het corona-vaccinatieplan, het proces en welke vaccins er zijn. Dat is een officiële website van het Ministerie van Volksgezondheid die op zich al duidelijk is maar het kan beter.

En dat hebben de makers van deze nieuwe website laten zien. Het gaat om een overzichtelijke website met continu geactualiseerde cijfers en nummers van Hiberus Tecnologia. 

Op deze website is in feite dezelfde informatie te vinden als op de officiële website van het Ministerie van Volksgezondheid maar overzichtelijker en in een oogopslag. In plaats van de informatie op een PDF document te presenteren staat de corona-informatie op de website met diagrammen, schema’s en tekeningen.

Zo is in een oogopslag te zien dat op 1 maart er inmiddels 4.508.845 corona-vaccins beschikbaar zijn/waren in Spanje waarvan er 3.605.635 personen reeds gevaccineerd zijn waarvan 1.243.783 met twee dosissen.

Er is een kaart van Spanje te zien met daarnaast alle autonome regio’s zodat je meteen kunt zien wie de meeste ontvangen vaccins reeds gebruikt heeft om de bevolking ie vaccineren.

Spanje heeft inmiddels 3.508.245 Pfizer/BioNTech vaccins ontvangen, 808.600 AstraZeneca vaccins en 192.000 Modena vaccins.