Mercadona verdeelt 409 miljoen euro onder meer dan 90.000 werknemers

Mercadona verdeeld 409 miljoen euro onder meer dan 90.000 werknemers
Beeld: Mercadona.es

Mercadona verdeelt 409 miljoen euro onder meer dan 90.000 werknemers

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De in Spanje populaire supermarktketen Mercadona heeft zoals elk jaar een deel van de winst verdeeld onder het personeel. Van de winst van het corona-jaar 2020 heeft Mercadona 409 miljoen euro beschikbaar gesteld om onder de meer dan 90.000 werknemers te verdelen.

In principe gaat het bij de 409 miljoen euro om een bedrag van 43 miljoen euro dat reeds in april 2020 werd verdeeld vanwege de inzet tijdens de eerste maanden van de corona-crisis in Spanje. Daar komt 366 miljoen euro bij wat een deel is van de winst van de Spaanse supermarktketen over het hele jaar 2020.

De meer dan 90.000 werknemers in Spanje en Portugal hebben op maandag 1 maart hun deel van de bedrijfswinst ontvangen. Dat is niets nieuws voor Mercadona want dat doet het Valenciaanse bedrijf al jaren.

Mercadona geeft in een eigen persbericht op de website aan dat ze de afgelopen 20 jaar al meer dan 4,2 miljard euro winst verdeeld hebben onder het personeel. Dat systeem van winstdeling met het personeel werd in 2021 precies 20 jaar geleden in 2001 ingevoerd.

Elke werknemer die minstens een jaar bij Mercadona werkt krijgt, mits de doelstellingen zijn bereikt, een maandsalaris erbij waarbij dat oploopt naar twee maandsalarissen extra als men vijf jaar of meer bij Mercadona werkt.

Bij Mercadona werken in Spanje 90.000 personen en in Portugal inmiddels 900 personen. In 2020 kwamen daar 4.200 nieuwe banen bij met een gemiddeld netto maandsalaris van 1.198 euro.

Op dit moment heeft Mercadona 1.636 eigen supermarkten in Spanje en 10 supermarkten in Portugal. In 2020 werden er 46 winkels geopend, werden er 46 gesloten en werden 351 winkels verbouwd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.