2.500 Sub-Saharanen proberen over de omheining in Melilla te klimmen

2.500 Sub-Saharanen proberen over de omheining in Melilla te klimmen
Beeld: Europa Press

2.500 Sub-Saharanen proberen over de omheining in Melilla te klimmen

MELILLA – Het wordt gezien als de grootste poging ooit om via Afrika Spanje te bereiken door over de omheining die Melilla van Marokko scheidt te klimmen. De ‘aanval’ of poging van circa 2.500 Sub-Saharanen vnd woensdag rond 9.30 uur plaats bij de omheining van Melilla. 

Volgens de kranten is het circa 500 van de 2.500 migranten gelukt om Spanje te bereiken en kon de politie 166 andere migranten tegenhouden. Aan de Marokkaanse kant werden de migranten, die met haken, stokken en schroeven in de schoenen voorbereid waren, tegengehouden en werden 280 migranten gearresteerd.

De agenten van de Spaanse Guardia Civil en Policia Nacional moesten in grote getalen aanwezig zijn om de enorme migrantenstroom tegen te houden. Daarbij raakten 11 agenten en 150 migranten gewond. Het was volgens de media de grootste groep migranten die ooit geprobeerd heeft tegelijk Spanje te bereiken, meer dan de 500 die in 2014 een poging waagden. 

Na de poging om Spanje binnen te komen zijn 491 migranten overgebracht naar het Centrum voor Tijdelijk Verblijf van Immigranten (CETI). De politie klaagt al maanden dat ze te weinig agenten en middelen hebben om adequaat de stroom migranten tegen te kunnen houden. 

Volgens de jaarcijfers over de migratie die door het Ministerie van Binnenlandse Zaken begin februari werden gepresenteerd, zijn in heel 2021 in totaal 1.131 migranten over land en zee bij Melilla Spanje binnengekomen. In Ceuta waren dat 1.157 migranten over land en zee. In heel 2021 kwamen 41.945 Afrikaanse migranten in Spanje aan, een kleine daling van 152 personen ten opzichte van 2020 toen er 42.097 migranten Spanje bereikten. 40.100 migranten kwamen via zee bij Spanje aan waarvan 22.316 bij de Canarische Eilanden en 17.341 bij het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.