Search
menu
Search

Te koop: voormalige militaire basis met een ondergrondse bunker op Mallorca

Te koop: voormalige militaire basis met een ondergrondse bunker op Mallorca
Beeld: Idealista.es

Te koop: voormalige militaire basis met een ondergrondse bunker op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Mocht je een bijzonder project willen starten zoals een B&B of boetiekhotel in een oude militaire basis met een eigen bunker en dan ook nog eens hoog op de rotsen aan de kust van Mallorca, dan is dit jouw kans. Je moet er wel 3,8 miljoen euro voor neerleggen en flink verbouwen maar dan heb je ook wel wat.

Regelmatig worden op het woningplatform Idealista.es bijzondere woningen en objecten aangeboden, zoals kastelen, paleizen, complete dorpen en in dit geval een voormalige militaire basis met een ondergrondse bunker. Deze is te vinden in Cap Blanc, gemeente Llucmajor in het zuiden van het Balearen eiland Mallorca.

In totaal gaat het om meer dan 8 hectare met een ondergrondse bunker van ruim 2.000 vierkante meter met tussenschotten en kamers met plafonds die tot vier meter hoog kunnen zijn. Verder is er een oud kazernegebouw van 470 vierkante meter met de mogelijkheid van 12 kamers inclusief badkamers, restaurant, keuken en diverse andere ruimtes.

Voor de beheerder van het complex is er ook nog een vrijstaand huis van 63 vierkante meter met een woonkamer, keuken en badkamer. En alsof dat nog niet genoeg is krijg je ook de beschikking over een eigen uitkijktoren die enkele honderden jaren geleden werd gebouwd tijdens de Arabische bezetting van de Balearen. Dat alles hoog op een klif met uitzicht op het eiland Cabrera en de Middellandse Zee.

Dankzij een Spaans decreet kunnen voormalige militaire eigendommen worden gebruikt of verbouwd worden voor een toeristisch project. Zo is er de mogelijkheid om een uiterst exclusief project uit te voeren, dat in deze vorm op Mallorca niet bestaat. Vraagprijs is 3,8 miljoen euro. MEER INFORMATIE en foto’s.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?