skip to Main Content

Film “Cinco metros cuadrados” winnaar filmfestival Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) De Gouden Biznaga voor de beste film van het 14e Festival de Cine Español de Málaga is uitgereikt aan de film ‘Cinco metros cuadrados’ van Max Lemcke. Het verhaal ontving eveneens de prijs voor de beste mannelijke acteur (Fernando Tejero) en voor de beste mannelijke bijrol (Jorge Bosch). Ook werd de film nog onderscheiden voor het beste script.

De grootste verrassing van het festival was de Baskische film ‘Arriya’, die de prijs voor de beste actrice in de wacht sleepte, Begoña Maestre. Zij ontving ook 3 biznaga’s voor beste muziek, fotografie en kleding.

Beste regisseur

De beste regisseur was Tom Fernández voor de comedie ‘Para qué sirve un oso?’ De pubieksprijs ging ook naar een comedie, ‘Amigos’. Een andere sensatie op het festival was de Catalaanse film ‘Cataluña über alles!’

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend