skip to Main Content
Het popcorn strand op Fuerteventura
El Pais

Het popcorn strand op Fuerteventura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Het strand El Hierro in het noorden van het Canarische Eiland Fuerteventura heeft te lijden onder de druk van de sociale media en toeristen. Dat komt omdat de miljoenen kleine kalkalgen die op het strand liggen erg veel op popcorn lijken en dat wordt veelvuldig gefotografeerd en mee naar huis genomen.

Het popcorn strand op Fuerteventura heeft op Instagram een eigen hashtag gekregen met #PopCornBeach waarbij de eerste foto op dit social medium geplaatst werd op 27 juni 2015. Sindsdien is het aantal foto’s gegroeid naar meer dan 1.400 waarbij er ook veel mensen de popcorn achtige kalkalgen mee naar huis nemen. Volgens de krant worden er per maand 10 kilo ‘algas calcáreas’ van het strand weggehaald.

Het popcorn strand heeft inmiddels ook de Spaanse en buitenlandse pers weten te halen met artikels in de Daily Mail en aandacht op Fox News in de Verenigde Staten.

Het Playa el Hierro hoort bij de gemeente La Oliva en is niet erg ver gelegen van de populaire badplaats Corralejo in het noorden van het eiland Fuerteventura. Het strand zelf is 850 meter lang en 73 meter breed waarbij een groot deel is bedekt met de popcorn achtige kleine kalkalgen.

Deze kalkalgen komen vrijwel zeker van de bodem van de zogenaamde ‘estrecho de Bocaina’ die Lanzarote en Fuerteventura scheidt. Daar bevindt zich een woud van rhodolieten die de visreservaten van Majanicho en in het algemeen van de kust van de gemeente La Oliva garandeert.

De gemeente La Oliva is nu in samenwerking met het toerisme van Fuerteventura een campagne begonnen om te voorkomen dat de kalkalgen worden meegenomen: “Pasa sin huella por La Oliva”. Fotograferen is geen probleem maar respect hebben voor de natuur is belangrijk en al helemaal als men weet dat deze kleine kalkalgen er jaren over hebben gedaan om te groeien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik neem toch aan dat die algen op het strand dood en verdroogd zijn. Hetzelfde geldt voor schelpen op het strand.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken