Het popcorn strand op Fuerteventura

Het popcorn strand op Fuerteventura
Beeld: El Pais

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Het strand El Hierro in het noorden van het Canarische Eiland Fuerteventura heeft te lijden onder de druk van de sociale media en toeristen. Dat komt omdat de miljoenen kleine kalkalgen die op het strand liggen erg veel op popcorn lijken en dat wordt veelvuldig gefotografeerd en mee naar huis genomen.

Het popcorn strand op Fuerteventura heeft op Instagram een eigen hashtag gekregen met #PopCornBeach waarbij de eerste foto op dit social medium geplaatst werd op 27 juni 2015. Sindsdien is het aantal foto’s gegroeid naar meer dan 1.400 waarbij er ook veel mensen de popcorn achtige kalkalgen mee naar huis nemen. Volgens de krant worden er per maand 10 kilo ‘algas calcáreas’ van het strand weggehaald.

Het popcorn strand heeft inmiddels ook de Spaanse en buitenlandse pers weten te halen met artikels in de Daily Mail en aandacht op Fox News in de Verenigde Staten.

Het Playa el Hierro hoort bij de gemeente La Oliva en is niet erg ver gelegen van de populaire badplaats Corralejo in het noorden van het eiland Fuerteventura. Het strand zelf is 850 meter lang en 73 meter breed waarbij een groot deel is bedekt met de popcorn achtige kleine kalkalgen.

Deze kalkalgen komen vrijwel zeker van de bodem van de zogenaamde ‘estrecho de Bocaina’ die Lanzarote en Fuerteventura scheidt. Daar bevindt zich een woud van rhodolieten die de visreservaten van Majanicho en in het algemeen van de kust van de gemeente La Oliva garandeert.

De gemeente La Oliva is nu in samenwerking met het toerisme van Fuerteventura een campagne begonnen om te voorkomen dat de kalkalgen worden meegenomen: “Pasa sin huella por La Oliva”. Fotograferen is geen probleem maar respect hebben voor de natuur is belangrijk en al helemaal als men weet dat deze kleine kalkalgen er jaren over hebben gedaan om te groeien.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Ik neem toch aan dat die algen op het strand dood en verdroogd zijn. Hetzelfde geldt voor schelpen op het strand.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.