Koning Filip van België gaat opnieuw Camino de Santiago lopen

Koning Filip van België gaat opnieuw Camino de Santiago lopen
Beeld: 123rf

Koning Filip van België gaat opnieuw Camino de Santiago lopen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO DE COMPOSTELA – De Belgische koning Filip en koningin Mathilde (Felipe y Matilde in het Spaans) gaan voor het derde jaar op rij de Camino de Santiago pelgrimsroute lopen. Het Belgische koningspaar loopt niet de hele route maar een deel daarvan wat het verlengde is van de etappes die het echtpaar al in 2018 en 2017 aflegden.

De ‘reyes de Bélgica’ komen naar Spanje maar niet voor een officieel staatsbezoek maar om een deel van de Camino de Santiago pelgrimsroute te lopen. Op 17 april zal het Belgische koningspaar aankomen in Spanje om samen met een groep vrienden (het is niet bekend of de kinderen meekomen) en de beveiliging elke dag tussen de 20 en 30 km te lopen tussen de provincies Burgos en Palencia.

Het is om veiligheidsredenen niet bekend waar het koningspaar uit België zal overnachten en wat de precieze route is. De Spaanse veiligheidsdiensten zijn ook op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van het Belgische koningspaar.

Het is niet de eerste keer dat Filip en Mathilde de Camino de Santiago lopen en dit jaar is alweer het derde jaar op rij dat het Belgische koningspaar Pasen doorbrengt in Spanje.

In 2018 werden er twee etappes van de Franse route gelopen in La Rioja tussen Logroño en Nájera. In 2017 koos het echtpaar de provincie Navarra om meer dan 30 km te lopen tussen de gemeenten Estella en Torres del Río.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.