Koning Filip van België gaat opnieuw Camino de Santiago lopen

Koning Filip van België gaat opnieuw Camino de Santiago lopen
Beeld: 123rf

SANTIAGO DE COMPOSTELA – De Belgische koning Filip en koningin Mathilde (Felipe y Matilde in het Spaans) gaan voor het derde jaar op rij de Camino de Santiago pelgrimsroute lopen. Het Belgische koningspaar loopt niet de hele route maar een deel daarvan wat het verlengde is van de etappes die het echtpaar al in 2018 en 2017 aflegden.

De ‘reyes de Bélgica’ komen naar Spanje maar niet voor een officieel staatsbezoek maar om een deel van de Camino de Santiago pelgrimsroute te lopen. Op 17 april zal het Belgische koningspaar aankomen in Spanje om samen met een groep vrienden (het is niet bekend of de kinderen meekomen) en de beveiliging elke dag tussen de 20 en 30 km te lopen tussen de provincies Burgos en Palencia.

Het is om veiligheidsredenen niet bekend waar het koningspaar uit België zal overnachten en wat de precieze route is. De Spaanse veiligheidsdiensten zijn ook op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van het Belgische koningspaar.

Het is niet de eerste keer dat Filip en Mathilde de Camino de Santiago lopen en dit jaar is alweer het derde jaar op rij dat het Belgische koningspaar Pasen doorbrengt in Spanje.

In 2018 werden er twee etappes van de Franse route gelopen in La Rioja tussen Logroño en Nájera. In 2017 koos het echtpaar de provincie Navarra om meer dan 30 km te lopen tussen de gemeenten Estella en Torres del Río.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Michel

Heb eergisteren gehoord dat Felipe als tegenprestatie naar Scherpenheuvel komt stappen.

Ferry

Respect voor de Belgische vorst zou voor Alexander ook wel goed zijn.
Maar om de koning dan af te lopen kraken is echt niet cool…

Eddy

Kunnen de spanjaarden onze sukkels ook eens zien.Hopelijk lachen ze zich geen breuk dat ze hun zien strompelen met hun houterig gedoe er rond hun een leger veiligsheid agenten om hun voort te trekken.

Ad

Een negatief antwoord geven is gemakkelijk,toch lopen ze een gedeelte dat is al heel knap.Wat zijn jouw prestaties in deze Eddy.

Eddy

Ik denk dat ik voor elke beweging dat ik zou maken zoveel als hun moest krijgen dat ik het zou uitlopen.Mij reactie is gewoon zo omdat ik vindt dat het in tijden dat de werkman moet krabben om rond te komen dat circus dan met de miljoenen tegelijk over de balk gooien..Vandaag stond nog in de krant dat ze aan het werken zijn aan het paleis ze zijn oplaadpalen aan het zetten voor zijn prive vloot elektrische wagens.

De Baetselier

De Belgen , en die bestaan niet,hebben het niet voor de dynastie . Waarom… is steeds een .dynastie geweest van een deel v/H land . Nog niet lang geleden was die de Nederlands taal NIET machtig. Het was steeds… pour les Flamand la meme chose !!! Dus wat verwacht je dan?? Het enige wat ze presteren….. is de zoon , en nu ook dochter van hun vader te zijn. En daar hebben ze geen Enkele verdienste aan

Anita

Spijtig dat er weer zoveel mensen zijn die zich negatief uitlaten. Je moet het maar doen, Ze zouden ook voor de grootte luxe kunnen kiezen en op een jacht in de Bahamas gaan dobberen. Nee, nu spannen ze zich eens in en willen ze eens bezinnen samen met hun kinderen en goede vrienden en nog niet goed.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.