Search
menu
Search

Koning Filip van België gaat opnieuw Camino de Santiago lopen

Oeps ... foto ontbreekt!

Koning Filip van België gaat opnieuw Camino de Santiago lopen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO DE COMPOSTELA – De Belgische koning Filip en koningin Mathilde (Felipe y Matilde in het Spaans) gaan voor het derde jaar op rij de Camino de Santiago pelgrimsroute lopen. Het Belgische koningspaar loopt niet de hele route maar een deel daarvan wat het verlengde is van de etappes die het echtpaar al in 2018 en 2017 aflegden.

De ‘reyes de Bélgica’ komen naar Spanje maar niet voor een officieel staatsbezoek maar om een deel van de Camino de Santiago pelgrimsroute te lopen. Op 17 april zal het Belgische koningspaar aankomen in Spanje om samen met een groep vrienden (het is niet bekend of de kinderen meekomen) en de beveiliging elke dag tussen de 20 en 30 km te lopen tussen de provincies Burgos en Palencia.

Het is om veiligheidsredenen niet bekend waar het koningspaar uit België zal overnachten en wat de precieze route is. De Spaanse veiligheidsdiensten zijn ook op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van het Belgische koningspaar.

Het is niet de eerste keer dat Filip en Mathilde de Camino de Santiago lopen en dit jaar is alweer het derde jaar op rij dat het Belgische koningspaar Pasen doorbrengt in Spanje.

In 2018 werden er twee etappes van de Franse route gelopen in La Rioja tussen Logroño en Nájera. In 2017 koos het echtpaar de provincie Navarra om meer dan 30 km te lopen tussen de gemeenten Estella en Torres del Río.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?