70% Spanjaarden zegt dat regering te laat heeft gereageerd op de corona-crisis

70% Spanjaarden zegt dat regering te laat heeft gereageerd op de corona-crisis
Beeld: 123rf

MADRID – Uit een enquête van DYM voor de Spaanse krant 20Minutos is gebleken dat 69,5% van de ondervraagde Spanjaarden van mening is dat de regering te laat heeft gereageerd op de corona-crisis. 21,9% van de ondervraagden zegt dat dit niet zo is terwijl 8,5% geen mening heeft.

Het merendeel van de deelnemers aan deze enquête meent dat premier Pedro Sánchez en zijn coalitieregering tussen PSOE en Unidas-Podemos de verantwoordelijkheid moeten nemen voor de wijze hoe men deze corona-crisis heeft aangepakt. 

Zo vraagt men zich af hoe het mogelijk is dat daags voor de afkondiging van de noodtoestand op 15 maart er nog tientallen manifestaties (zoals de 8M manifestatie), sportevenementen en andere bijeenkomsten konden plaatsvinden terwijl men wist dat er sprake was van een pandemie.

Zoals te verwachten zijn de meningen van de deelnemers aan deze enquête afhankelijk van welke politieke partij men is geheel anders. Zo geeft 91,1% van de PP-stemmers aan dat de regering te laat heeft gereageerd, is dat aandeel zelfs 99,5% bij de VOX-keizers en 89,2% van de Ciudadanos-stemmers.

Maar ook de kiezers van de politieke partij van de Spaanse premier, de PSOE, hebben zo hun twijfels en 47,1% zegt dat de Spaanse regering te laat heeft gereageerd. Bij de coalitiepartner Podemos-Unidas is dat percentage zelfs nog hoger met 51,1%.

Op de vraag of men denkt dat de nu genomen maatregelen voldoende zijn tijdens de corona-crisis geeft 58,9% van de deelnemers aan dat dit niet genoeg is, 38,5% zegt dat het genoeg is maar 2,7% geeft aan dat het overdreven en onnodig is.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

6 reacties op “70% Spanjaarden zegt dat regering te laat heeft gereageerd op de corona-crisis”

 1. Mij is niets gevraagd, maar ik deel deze mening volledig.
  Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat al die massa bijeenkomsten nog plaats konden vinden?
  Evenals de massale verplaatsingen van Madrilenen, nota bene uit de grootste brandhaard van het land naar de costa’s?
  Onbegrijpelijk dat Sanchez hier niet heeft ingegrepen.
  Deze regering heeft bloed aan de handen.

 2. Op zijn Hollands gezegd: een koe in de kont kijken. Niemand heeft preventief iets gedaan, nergens ter wereld! China was al dagen en weken aan de gang en riep iedereen dat het wel mee zou vallen! Iedereen! Er waren zelfs feesten voor de lock down! En VOX en PP moeten zich schamen om hier politiek gewin uit te halen. Ga je schamen over de lijken heen van inmiddels 10.000 doden. De PP hoort nu iets van een nationaal steun gevoel uit te stralen. Daarna mag je weer zeuren. Krijg kleine kloten als ik die PP op tv ziet. Waarom krijg die man uberhaupt zendtijd. Zeker gekocht van het geld wat nog ergens lag in de la met daarop de sticker zwart geld.

  1. Zo is het zie naar den belziek die doen NIETS buiten graaien wat de mini sters hun sport is uiteraard.Ze hebben nog geen maskers

  2. PP en VOX moeten zich schamen ? Welke partijen zitten er in de regering? hoe hebben ze gereageerd wetende dat reeds in January dit op komst was vanuit China.Nee die prententieuze kwakzalver Mister 007 Sanchez met zijn slippendrager Iglesias die liever liggen te lullen op TV dan daadwerkelijk op te treden en de noodzakelijke stappen ondernemen,12500 verplegers en doctors hebben intussen corona verschijnselen omdat ze geen beschermingsmiddlen hebben.Heeft U ook gezien dat er verplegers gezichts schermen dragen bij gebrek aan de juiste middelen? en dat in 2020 …..terug naar de prehistorie ?…………………….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.