70% Spanjaarden zegt dat regering te laat heeft gereageerd op de corona-crisis

70% Spanjaarden zegt dat regering te laat heeft gereageerd op de corona-crisis
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit een enquête van DYM voor de Spaanse krant 20Minutos is gebleken dat 69,5% van de ondervraagde Spanjaarden van mening is dat de regering te laat heeft gereageerd op de corona-crisis. 21,9% van de ondervraagden zegt dat dit niet zo is terwijl 8,5% geen mening heeft.

Het merendeel van de deelnemers aan deze enquête meent dat premier Pedro Sánchez en zijn coalitieregering tussen PSOE en Unidas-Podemos de verantwoordelijkheid moeten nemen voor de wijze hoe men deze corona-crisis heeft aangepakt. 

Zo vraagt men zich af hoe het mogelijk is dat daags voor de afkondiging van de noodtoestand op 15 maart er nog tientallen manifestaties (zoals de 8M manifestatie), sportevenementen en andere bijeenkomsten konden plaatsvinden terwijl men wist dat er sprake was van een pandemie.

Zoals te verwachten zijn de meningen van de deelnemers aan deze enquête afhankelijk van welke politieke partij men is geheel anders. Zo geeft 91,1% van de PP-stemmers aan dat de regering te laat heeft gereageerd, is dat aandeel zelfs 99,5% bij de VOX-keizers en 89,2% van de Ciudadanos-stemmers.

Maar ook de kiezers van de politieke partij van de Spaanse premier, de PSOE, hebben zo hun twijfels en 47,1% zegt dat de Spaanse regering te laat heeft gereageerd. Bij de coalitiepartner Podemos-Unidas is dat percentage zelfs nog hoger met 51,1%.

Op de vraag of men denkt dat de nu genomen maatregelen voldoende zijn tijdens de corona-crisis geeft 58,9% van de deelnemers aan dat dit niet genoeg is, 38,5% zegt dat het genoeg is maar 2,7% geeft aan dat het overdreven en onnodig is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.