Navarra en Castilië en León sluiten het interieur van de horeca vanwege hoge corona-incidentie

Navarra en Castilië en León sluiten het interieur van de horeca vanwege hoge corona-incidentie
Beeld: Freepik

Navarra en Castilië en León sluiten het interieur van de horeca vanwege hoge corona-incidentie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl de corona-incidentie in Spanje na een daling de laatste dagen weer aan het stijgen is, is deze inmiddels boven de 150 per 100.000 in de voorbije 14 dagen gekomen. Zoals altijd wordt er gekeken naar de 17 verschillende autonome regio’s waar de corona-incidentie niet overal gelijk is. 

Het Ministerie van Volksgezondheid wil dat bij een corona-incidentie van 150 of meer het interieur van de horeca dicht gaat terwijl de terrassen wel open mogen blijven. Maar ook al is dat de regel in Spanje, niet alle autonome regio’s doen dat op dit moment. 

De laatste (en enige op dit moment) regionale overheden die dit echter wel hebben besloten zijn die van Navarra en Castilië en León. In Navarra heeft men het interieur van bars en restaurants inmiddels op donderdag gesloten terwijl men dat in de provincies Burgos, Segovia en Palencia in Castilië en León op dinsdag 6 maart na de Semana Santa gaat doen.

In Spanje is de corona-incidentie inmiddels gestegen naar 152,25 per 100.000 inwoners de voorbije 14 dagen maar dat is het landelijke gemiddelde. Er zijn regio’s in Spanje die een veel hogere corona-incidentie dan andere regio’s.

Op donderdag waren dit de cijfers: Navarra (292,2 per 100.000 inwoners de voorbije 14 dagen), Madrid regio (264,8), País Vasco / Baskenland (242,2), Catalonië (199,65),  Asturië (161,7), La Rioja (147,5), Aragón (147,4), Andalusië (139,8), Castilië en León (135,5), Canarische Eilanden (129,9), Cantabrië (117,3), Extremadura (101), Castilla-La Mancha (99,7), Galicië (69,5), Balearen  (67,9), Murcia regio (60,7) en Comunidad Valenciana / Valencia regio (28,1).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.