Spanje verlengt 10-daagse quarantaine-plicht voor reizigers uit hoog risicogebieden

Spanje verlengt 10-daagse quarantaine-plicht voor reizigers uit hoog risicogebieden
Beeld: Freepik

Spanje verlengt 10-daagse quarantaine-plicht voor reizigers uit hoog risicogebieden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Door middel van een publicatie in de staatscourant BOE heeft het Ministerie van Volksgezondheid op vrijdag 2 april de quarantaine-plicht van 10 dagen verlengd tot 19 april. Personen die uit de onderstaande landen naar Spanje vliegen moeten verplicht 10 dagen in quarantaine verblijven eenmaal op Spaans grondgebied.

De 10-daagse quarantaine-plicht geldt voor reizigers uit de volgende landen. zoals vermeld in de BOE-A-2021-5208 : Brazilië, Zuid-Afrika, Botswana, Unie der Comoren, Ghana, Kenya, Mozambique, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Peru en Colombia. 

Alle reizigers uit deze landen moeten in quarantaine worden geplaatst gedurende de 10 dagen na hun aankomst op Spaans grondgebied of tijdens hun gehele verblijf in Spanje als het korter is dan die periode.

De quarantaine-periode kan op de zevende dag worden geschorst als de persoon een diagnostische test ondergaat voor actieve infectie met een negatief resultaat.

Tijdens de quarantaineperiode moet men in de woning of accommodatie blijven tenzij er sprake is van de volgende essentiële activiteiten: aankoop van voedsel, geneesmiddelen en basisbenodigdheden; bijstand aan gezondheidscentra, diensten en instellingen; als er sprake is van overmacht of noodsituatie.

LET OP: Deze quarantaine-plicht geldt dus alleen voor de bovenstaande landen en niet voor bijvoorbeeld reizigers uit Nederland, België en andere EU-landen. Voor hen geldt wel dat er alleen naar Spanje gereisd kan worden over de weg, via het spoor, met een vliegtuig of met een boot/schip als de reiziger een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur voor aankomst in Spanje kan laten zien. Verder dient men het SpTH-formulier in te vullen, behalve voor eigen vervoer en treinreizigers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.