skip to Main Content

Meer Belgen aan de Costa del Sol gedurende eerste drie maanden van 2011

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Gedurende het eerste trimester van 2011 zijn er 23,6% meer Belgische toeristen op het vliegveld van Málaga aangekomen. In totaal kwamen er 39.476 Belgen aan terwijl dat in 2010 nog 31.941 Belgische toeristen waren. Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel naar de Costa del Sol komt vanwege het goede klimaat, de stranden en de natuur. Uiteraard spelen de culturele bezienswaardigheden aan de Costa del Sol ook een rol.

80% van de Belgische toeristen gaf in een enquête aan dat ze voor vakantie en recreatie naar de Costa del Sol was gekomen en 54,9% gaf aan dat het bijzonder gunstige klimaat erg meewerkte in de keuze voor de Costa del Sol als vakantiebestemming. Ondanks de goede cijfers de eerste drie maanden van dit jaar, vinden de meeste aankomsten vanuit België plaats tussen april en september, 66% van het totaal over een jaar gezien. Juli schijnt de topmaand te zijn voor de Belgische toeristen die volgens het onderzoek zelf de reis naar de Costa del Sol organiseren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend