skip to Main Content

Spaanse vakbonden slaan alarm bij overheid over hervormingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De twee grootste Spaanse vakbonden, CCOO en UGT, hebben de dag van de arbeid op zondag aangegrepen als aanleiding om vraagtekens te zetten bij de vorig jaar ingevoerde arbeidsmarkthervormingen van regering Zapatero.

De vakbonden eisen een nieuwe benadering om de economische crisis tegen te gaan. De directe anleiding vormde het vorige week bekendgemaakte, alarmerend hoge werkloosheidscijfer. Bijna 5 miljoen mensen in Spanje zitten zonder baan.

‘Ze zouden een gunstig klimaat scheppen voor de creatie van werkgelegenheid, maar sindsdien is de werkloosheid continue gestegen’, aldus de algemeen secretaris van de UGT, Cándido Méndez tijdens de grootste demonstratie van gisteren in Valencia.

‘De maatregelen zouden vertrouwen wekken in de Spaanse maatschappij en meer banen scheppen, maar een jaar later blijken er 130.000 minder contracten voor onbepaalde tijd te zijn’, voegde hij toe.

May Day Mars

Ignacio Toxo, leider van de CCOO, ziet een directe link tussen het aantal mensen zonder baan en de recente hervormingen. ‘Er zijn 4.910.000 redenen om alternatieve oplossingen te eisen’, zei hij, ook verwijzend naar de meer dan hoge opkomst tijdens de zogenoemde May Day mars, waarvoor in 80 Spaanse steden gisteren mensen de straat op gingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend