skip to Main Content

Spanje lijdt onder concurrentie met Marokkaanse citrus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie) Spanje lijdt onder hevige concurrentie. De citrusmarkt in het land heeft erg veel last van Marokko. Marokko exporteert goedkopere sinaasappelen en Spanje kan hier niet tegen concurreren. Dit volgens de directeur van de Spaanse citrusvereniging ‘Palmanaranja’. Hij geeft aan erg bezorgd te zijn. “De gedaalde vraag is erg verontrustend. De dalende consumptie is erger dan de gedaalde prijs.”

Vergeleken met het vorig seizoen zijn de prijzen 10 tot 15% gedaald. Hierdoor worden de telers geraakt. Het seizoen is heel goed verlopen qua productie, maar in termen van prijzen viel het tegen. “Er zijn niet veel oplossingen want het onmogelijk om te concurreren met Marokko. Ze hebben veel lagere productiekosten. Wij kunnen dat niet,” zegt de directeur.

De oogst die begon met de Navelina’s viel erg tegen volgens de directeur. “Het bracht net genoeg op om de productiekosten te dekken.” Ook bij de salustiana’s was het rendement te laag. Er hangt momenteel nog 30 tot 35% in de plantages en er is geen vraag naar.”

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend