skip to Main Content
Spar opent op Gran Canaria eerste natuurwinkel onder naam Spar Natural

Spar opent op Gran Canaria eerste natuurwinkel onder naam Spar Natural

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Het Canarische Eiland Gran Canaria heeft de primeur van Spanje, Europa en de hele wereld met het nieuwe winkelconcept Spar Natural. Deze nieuwe supermarkt is gespecialiseerd in biologische, veganistische en glutenvrije producten en is gevestigd in de gemeente Arguineguín. De winkel werd al begin januari geopend door de SPAR Gran Canaria-Mogán groep.

De gemeente Arguineguín in het zuiden van het eiland Gran Canaria heeft de wereldprimeur met de nieuwe gezonde supermarkt waar alleen biologische, veganistische en glutenvrije producten te vinden zijn. Het gaat daarbij om bijna 4.000 producten van verschillende merken zoals verse producten als fruit, groente, verpakt vlees en vis, dranken, toiletartikelen, parfumerie, huishoudelijke producten, babyartikelen, natuurlijke cosmetica en voedingssupplementen etc.

Daarnaast heeft de nieuwe supermarkt een eigen Alternatieve therapieën Centrum waar de klanten terecht kunnen voor een behandeling of informatie over een gezonde levensstijl. Ook zullen er regelmatig speciale cursussen en lezingen gegeven worden door specialisten op het gebied van gezonde voeding en een gezondere manier van leven. De Spar Natural is dus meer dan alleen maar een supermarkt.

Lees ook: Leer de Nederlandse supermarktketen kennen die alweer bijna 60 jaar in Spanje aanwezig is

Naast de winkel zelf heeft de Spar Natural ook op de speciale website een online winkel geopend waar je veel producten kunt kopen. Helaas is de levering van de producten alleen nog mogelijk op het eiland Gran Canaria zelf en is dit gratis vanaf 60 euro.

Rest van Spanje

De Spar Natural op Gran Canaria kan gezien worden als een testversie want de Spar España denkt er serieus over na om dit nieuwe concept niet alleen naar andere plaatsen in Spanje te gaan brengen maar ook naar andere landen over de wereld waar de Spar actief is.

Lees ook: MeerSpanje over ecologisch, biologisch of organisch Spanje

Tendens

Supermarkten en winkels die biologische, veganistische en glutenvrije producten aanbieden komen er steeds meer in Spanje. Het lijkt erop dat veel Spanjaarden voor een gezondere levensstijl kiezen. Nog niet zo lang geleden opende de El Corte Inglés een gespecialiseerde winkel in Valencia en zijn er nog vele andere ketens die op meerdere plaatsen gezonde producten verkopen. Ook de normale supermarkten zoals de Carrefour, Lidl en Aldi hebben steeds meer gezonde en biologische producten. De enige die nog niet zo met de nieuwe tendens meedoet is de Mercadona maar … wat niet is kan nog komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Wereldprimeur voor SPAR natuurlijk. Zoals ook al geschreven in het artikel, er zijn vele andere supermarkten die reeds hetzelfde concept hebben maar nog niet de SPAR 😉

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken