skip to Main Content
Wetenswaardigheden over de Champions League halve finale tussen Spaanse stadsgenoten

Wetenswaardigheden over de Champions League halve finale tussen Spaanse stadsgenoten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Op dinsdag 2 mei om 20.45 uur zal er weer een lokaal duel plaatsvinden tussen Atlético Madrid en Real Madrid, dit keer in de eerste van twee wedstrijden in de halve finale van de Champions League 2016/2017. Er wordt zoals altijd gesproken over een stadsderby tussen twee rivalen uit dezelfde stad die op het hoogste Europese voetbalniveau elkaar opnieuw treffen. Daarom enkele wetenswaardigheden over dit Madrileens onderonsje.

De halve finale van dit voetbalseizoen in de Champions League is niet de eerste keer dat beide clubs uit Madrid tegenover elkaar staan. Dit gebeurde al zeven keer eerder waarbij Atlético Madrid slechts een keer wist te winnen. Die ene keer dat de rojiblancos van de Koninklijke wist te winnen was in 1959. De andere zes wedstrijden werden door Atlético Madrid van Real Madrid verloren zoals in de twee finales van 2013/2014 en 2015/2016 of een gelijkspel zoals in de kwartfinales van 2014/2015.

Als we kijken naar stadsderbys in alle competities dan valt op dat van de 211 gespeelde wedstrijden er 108 werden gewonnen door Real Madrid, 52 gewonnen werden door Atlético Madrid en er 51 keer gelijk gespeeld werd.

Voor Atlético Madrid is het de zesde halve finale in een Europese competitie. In de vijf vorige edities wist Atlético Madrid tot de halve finales te komen in 2015/2016, 2013/2014 en 1973/1974. In al deze finales was Atlético sub kampioen waarbij ze twee keer verloren van Real Madrid en een keer van Bayern München.

Real Madrid is de halve finale kampioen met 27 gespeelde wedstrijden waarvan ze na 14 doorgingen naar de finale en 13 uit de competitie werden gespeeld. Real Madrid is tevens de kampioen van gewonnen Champions League competities met 11 gewonnen bekers met de grote oren. Geen enkel ander team heeft dat ooit voor elkaar gekregen.

Hoe dan ook, het is altijd een plezier om twee Spaanse teams tegenover elkaar te zien en al helemaal wanneer dat teams uit dezelfde stad zijn. Helaas zal er maar een van deze twee teams doorgaan naar de finale waar ze tegenover Juventus of Monaco komen te staan. Real Madrid-Atletico Madrid wordt gespeeld op dinsdag 2 mei om 20:45 uur (in Spanje gratis op Antena 3) en de return wedstrijd op woensdag 10 mei om 20:45 uur (in Spanje tegen betaling op Bein Sport).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken