skip to Main Content
Bekende huurmoordenaar van Pablo Escobar promoot voor de PP een dorp in Almería
El Español

Bekende huurmoordenaar van Pablo Escobar promoot voor de PP een dorp in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

El Español

ALMERÍA – Jhon Jairo Velásquez Vásquez ook wel “popeye” genoemd was een bekende huurmoordenaar voor de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar maar is nu een YouTuber die de taak op zich heeft genomen om o.a. het dorp Carboneras in de provincie Almería toeristisch te promoten. Dat doet de ex “sicario” in opdracht van de Partido Popular (PP) van het dorp.

“Popeye” ofwel huurmoordenaar (sicario) Jhon Jairo Velásquez Vásquez is geen lieverdje en heeft meer dan 23 jaar in de gevangenis gezeten voor meer dan 300 moorden die hij in opdracht van het Medellín kartel van Pablo Escobar uitvoerde. Volgens velen was “Popeye” de lievelingsmoordenaar van Escobar en is hij verantwoordelijk voor 3.000 doden die tegenstanders waren van de drugsbaron, waaronder blijkbaar ook zijn eigen vriendin toen bekend werd dat zij hem verraden had.

Enfin, dat was vroeger en na een gevangenisstraf van 23 jaar en 3 maanden kwam Jhon Jairo Velásquez Vásquez (el general de la mafia) op 26 augustus 2014 op vrije voeten waarna hij niet veel later naar Spanje vertrok om in de provincie Almería op vakantie te gaan. In het dorp Carboneras genoot de ex-huurmoordenaar van het goede leven en dat wil hij graag laten weten op zijn drukbezochte YouTube kanaal.

Met goedkeuring van het gemeenteraadslid verantwoordelijk voor het Toerisme, Visserij en Nieuwe technologieën Pascual Díaz Hernández van de Partido Popular (PP), werd op de sociale media een video geplaatst waarop de ex-huurmoordenaar te zien is die de gambas, de stranden en feesten omschrijft en de hemel in prijst en ook een “saludo” doet naar “guerrero Pascual”, het gemeenteraadslid van de PP en persoonlijke vriend van de ex-sicario.

Jhon Jairo Velásquez Vásquez heeft een eigen YouTube kanaal en heeft daar meer dan 660.000 volgers die in totaal 30 miljoen keer naar zijn video’s hebben gekeken. Daarom meent het gemeenteraadslid van Carboneras dat de promotie van de ex-huurmoordenaar fantastisch is en daarnaast ook nog eens gratis. De oppositiepartijen in de gemeente zien dat echter anders en ook veel inwoners in het dorp zelf zeggen er niet zo bij mee te zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ik blijf erbij: wie het hoogste goed v iemand afneemt (lees: iemand zijn/haar leven), deze moordenaar zou ook het zijne kwijt moeten zijn. Hiermee wil ik niet beweren dat de doodstraf moet héringevoerd moet worden, maar wél écht levenslange opsluiting zonder enige kans op vervroegde vrijlating! Enige mogelijkheid voor de moordenaar: op zijn/haar wens euthanaseren, en dan wel onmiddellijk zodat de maatschappij geen 50j de “hotelkosten” moet betalen.

 2. Tsja Spaans burger, die kan terug naar Spanje. En afgezien dat die PPers het niet zo nauw nemen, volgens mij is die PP wethouder gewoon bang.
  Carboneras is trouwens een lelijk dorp met een grote cementfabriek. Cabo de Gata vlakbij is wel prachtig.

 3. De vraag zou meer moeten zijn, hoe is het mogelijk dat een massa moordenaar zich überhaupt kan vestigen in een ander land, zonder dat hem kennelijk, een strobreed in de weg wordt gelegd. Die moordenaar neemt iemands leven, met een gemak waarmee een normaal mens van onderbroek wisselt. Na, laten we zeggen, een leventje of 100 genomen te hebben, is levenslang toch wel op zijn plek, dacht ik. Maar ik behoor dan ook niet tot dat selecte groepje, van 660.001lui, die in het wel en wee van dit gedrocht geïnteresseerd is

 4. Ach joh, bij de PP en overigens ook bij andere partijen, bekijken ze de CV en diploma´s niet zo nauw hahaha.

  En laten we wel wezen, deze man heeft zich dan wel ¨bewezen¨ in het leven.
  Misschien een nieuwe politieke manier van doen??
  Zet echt zware jongens in, en niemand durft nog tegen je in te gaan??

  Oh voor de ¨kenners¨
  Mijn reactie is dus cynisch bedoeld….dus niet al te serieus!

  1. Ja joh bij jou zijn al die mafia pratijken een lachertje, ik vind er echter niets grappigs aan en ben blij dat ik nooit kinderen heb gekregen met zo´n verrotte toekomst. Wat een egoist zou je zijn om een kind neer te zetten in zo´n verrotte wereld als nu het geval is, je wilt een kind toch een toekomst geven wat nu vrijwel onmogelijk is. Ik heb duidelijk de juiste beslissing genomen en deze wordt met de dag duidelijker.

  1. Tja beschaafd? Wat is dat? Ik ben anders opgevoed en kan me helemaal niet vinden in wat er allemaal gebeurd. Dat dit allemaal mogelijk is in de politiek en er continu openlijk gelogen wordt wat ook duidelijk te zien is wordt allemaal met een appeltje en eitje genomen zo lijkt het. Tja op zo´n manier ben je het leven ook wel zat na een jaartje of 60.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken