skip to Main Content
Gezondheidsinspectie Balearen gaat intensief restaurants en bars controleren
Freepik

Gezondheidsinspectie Balearen gaat intensief restaurants en bars controleren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Freepik

PALMA – De komende zes maanden zal de gezondheidsdienst van de regionale overheid op de Balearen eilanden intensief gaan controleren in restaurants en bars waarbij de nadruk ligt op die lokalen die in de toeristengebieden gelegen zijn. De vele wijzigingen die met name op Mallorca plaatsvinden en in sommige gevallen bekende “piraten” (illegale) restaurants en bars zorgt ervoor dat er een toename is van geconstateerde tekortkomingen en overtredingen.

De inspecteurs van de voedselveiligheidsdienst op de Balearen zullen de komende zes maanden meer dan 1.400 controles gaan uitvoeren op de eilanden. Dat zal dan hoofdzakelijk gaan gebeuren in restaurants en bars in de populaire toeristengebieden. De horeca op het eiland Mallorca heeft namelijk een probleem want de gemiddelde kwaliteit van de horecagelegenheden is aanzienlijk lager dan die van de sector op Menorca, Ibiza en Formentera.

Daarom trekken de inspecteurs van de Seguridad Alimentaria er de komende maanden op uit om zoveel mogelijk horecagelegenheden te controleren om problemen zoals vorig jaar met een hepatitis A geval in een restaurant in Palma waar slecht vlees werd gebruikt te voorkomen.

Van de 1.400 inspecties die men gaat uitvoeren zal het merendeel plaatsvinden op Mallorca maar er zijn ook 460 inspecties op Ibiza en Formentera en 230 controles op Menorca gepland. Deze controles zullen de hele zomer gaan plaatsvinden waarbij het bezoek in de meeste gevallen niet van te voren wordt aangekondigd. Na de zomer zullen de inspecteurs verder gaan met hun werk maar dan in die plaatsen waar de horeca gedurende de winter geopend is.

Bij dezelfde soort inspecties in de zomer van 2017 constateerde men dat 2 van de 3 gecontroleerde restaurants en bars er slecht vanaf kwamen en slechts een van de drie horecagelegenheden er in slaagde om positief uit de controle te komen. Dat is dan alleen gebeurd op Mallorca want op Ibiza en Formentera zijn de controles beter verlopen.

Gedurende 2017 werden er op Mallorca 700 bars en restaurants gesloten door hun eigenaren maar werden er ook weer veel geopend die dus elke keer gecontroleerd moeten worden. Sommigen van deze lokalen draaien slechts een enkele zomer waarna er weer een andere business in komt en zo de rotatie van horecagelegenheden groot is, veel meer dan op Ibiza, Formentera en Menorca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken