skip to Main Content

Real Madrid en FC Barcelona als overwinnaars klaar voor de El Clásico van 6 mei

YouTube

VOETBAL – Met nog maar een paar nachtjes slapen zijn Spanje’s grootste en bekendste voetbalelftallen er weer klaar voor: El Clásico ofwel de Klassieker tussen Real madrid en FC Barcelona. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 6 mei als onderdeel van de Spaanse voetbalcompetitie die eigenlijk al door FC Barcelona gewonnen is.

Zondagavond 20.45 uur zit heel Spanje en de halve wereld naar de televisie te kijken wanneer de 22 spelers van FC Barcelona en Real Madrid voor de tweede keer dit voetbalseizoen tegenover elkaar staan op speeldag 36 (van de 38) in de La Liga. Met nog maar drie wedstrijden te gaan wist FC Barcelona eigenlijk al in de 35e speelronde de landstitel binnen te halen door van Deportivo te winnen.

Barcelona heeft op het moment dat beide grootmachten tegenover elkaar staan 86 punten terwijl Real Madrid op de derde plaats staat met 71 punten en dus onmogelijk nog de eerste plaats kan halen. FC Barcelona staat dus als kampioen voor eigen publiek in het Camp Nou stadion in Barcelona tegenover aartsrivaal Real Madrid wat altijd een spannende wedstrijd zal worden.

Terwijl FC Barcelona dit voetbalseizoen de Copa del Rey en de La Liga wist te winnen (een doblete), wist Real Madrid zich dinsdag te plaatsen voor de finale van de Champions League. Dat doet de Koninklijke alweer voor het derde jaar op rij en voor de 16e keer in de geschiedenis van de Europese competitie. De afgelopen twee jaar wist Madrid de beker met de grote oren mee naar huis te nemen en de club kan dat voor de derde keer op rij doen, iets wat nog nooit is voorgekomen in de Champions League.

Ongeacht wat de uitslag van de wedstrijd het komende weekend zal worden, spannend wordt het ongetwijfeld waarbij beide clubs niet zomaar de wedstrijd zullen weggegeven en zullen vechten tot het einde. De eerste El Clásico van het voetbalseizoen 2017/18 werd op 22 december gespeeld en gewonnen met 0-3 door FC Barcelona. Met winst zal de Catalaanse club 89 punten hebben terwijl Madrid bij winst iets dichterbij zal komen bij Barcelona met 74 punten.

 El Clásico wordt gespeeld op zondag 6 mei om 20.45 uur. 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken