UPDATE 63: +276 corona-doden en +1.147 positief geteste personen in Spanje

UPDATE 63: +276 corona-doden en +1.147 positief geteste personen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds onze laatste dagelijkse update (62) over de coronavirus crisis in Spanje is het aantal op COVID-19 positief geteste personen op zaterdag 2 mei met 1.147 gestegen naar 216.582 personen. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dit aantal met 276 is gestegen naar 25.100 overleden personen. Het aantal herstelde of virusvrije corona-patiënten is met 2.572 personen gestegen naar 117.248 personen. Er zijn 556 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld waarvan 49 personen op de intensive care.

De gegevens over positief geteste personen, sterfgevallen, herstelde of virusvrije personen worden elke dag om 11.30 uur door het Ministerio de Sanidad bekend gemaakt in Spanje. Daarbij gaat het alleen om de positief op COVID-19 geteste personen in Spanje terwijl men er vanuit kan gaan dat er meer besmette personen zijn omdat niet iedereen getest wordt. BRON.

Sinds dinsdag 28 april worden de gegevens vrijgegeven van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal personen op de intensive care BRON. Tot die datum was dit erg lastig omdat niet alle autonome regio’s (de juiste) informatie gaven aan het centrale Ministerie van Volksgezondheid.

Van de 216.582 (+1.147) positief geteste personen zijn er op het moment van schrijven 74.234 actief, zijn er 117.248 (+2.572) mensen hersteld en zijn er 25.100 (+276) personen door COVID-19 overleden in Spanje. Het ‘actieve’ aantal wordt berekend door het aantal positief geteste personen – doden – herstelde patiënten (216.582-117.248-25.100=74.234).

BRON: De bovenstaande en onderstaande gegevens zijn afkomstig van de officiële website van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid (voor degene die steeds roepen dat het fake news is).

Zaterdag 2 mei

Dit zijn de dagelijkse gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid o.a. die HIER te vinden zijn:

* Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal positief geteste personen en sterfgevallen hoger. Dit zijn echter de officiële cijfers.

Positief getest *1.147
Hersteld2.572
Overleden *276
Ziekenhuisopnames556
Intensive Care49
Actieve gevallen74.234
Totaal positief getest *216.852
Totaal hersteld117.248
Totaal overleden *25.100
Totaal ziekenhuisopnames117.949
Totaal Intensive Care10.909

Grafiek: aantal uitgevoerde PCR en serologische tests per regio

Grafiek: Aantal virusvrije/herstelde personen per dag

Grafiek: Aantal sterfgevallen per dag

Grafiek: Aantal positief geteste personen per dag

Grafiek: Totaal aantal sterfgevallen in Spanje

Grafiek: Totaal aantal positief geteste personen in Spanje

Oversterfte

Het werkelijke aantal mensen dat in Spanje overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus is hoger dan de gemelde aantallen die dagelijks bekend worden gemaakt. Het Ministerie van Volksgezondheid en het Sistema  de  Monitorización de la Mortalidad diaria (MoMo) monitoren de sterftecijfers in Spanje. Niet alle mensen die in Spanje overlijden zijn getest op COVID-19. Door naar het totaal aantal overledenen per week te kijken zoals bijgehouden door het MoMo – dus ongeacht de doodsoorzaak – ontstaat een completer beeld van de situatie in Spanje en kan er gesproken worden van een oversterfte.

LET OP: Sinds vrijdag 24 april maakt het Ministerie van Volksgezondheid alleen de cijfers bekend van het totaal aantal op COVID-19 positief geteste personen via de zogenaamde PCR-tests. Hierdoor zitten er verschillen in de totaal aantal besmettingsgevallen waarbij dit lager uitvalt.

Grafiek: Aantal geregistreerde tegenover het aantal voorspelde doden

De provincie tabel wordt sinds 24 april niet meer geplaatst

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.