Zaragoza maakt deel centrum autovrij voor de wandelaars, fietsers en sporters

Zaragoza maakt deel centrum autovrij voor de wandelaars, fietsers en sporters
Beeld: Twitter

Zaragoza maakt deel centrum autovrij voor de wandelaars, fietsers en sporters

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De gemeente Zaragoza gaat vanaf dit weekend 14 straten in het centrum afsluiten zodat er geen autoverkeer meer zal zijn en de wandelaars, fietsers en sporters meer ruimte hebben om de social distance afstand te bewaren. De oppositie in de gemeenteraad is echter niet blij met deze maatregel omdat juist het omzetten naar een voetgangersgebied meer mensen zal aantrekken.

14 straten in het centrum van Zaragoza zullen dit weekend en wellicht ook de komende dagen autovrij zijn en beschikbaar worden gemaakt als voetgangersgebied . Op deze manier kunnen de inwoners van de stad met een social distance van tenminste 2 meter gaan wandelen, fietsen en sporten vanaf zaterdag 2 mei.

De burgemeester van Zaragoza heeft veel kritiek gekregen van de oppositiepartijen maar hij herinnert hen eraan dat de stad Murcia hetzelfde succesvol deed in het weekend van 26 april toen de kinderen voor het eerst naar buiten mochten. Daarnaast zegt de burgemeester dat de minister van Volksgezondheid het idee steunt.   

De gemeente gaat tevens aan alle inwoners van de stad meer dan 100.000 gratis mondkapjes geven, ook al is het dragen daarvan niet verplicht. Ook zullen de inwoners een speciale informatiefolder krijgen met daarin uitgebreide informatie over wat wel en wat niet mag tijdens deze versoepelingen van de noodtoestand. Bekijk de folder (PDF) hier.

De gemeente Huesca geeft dit weekend ook ruim 55.000 gratis mondkapjes weg aan de inwoners van de stad.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.