Search
menu
Search

Zaragoza maakt deel centrum autovrij voor de wandelaars, fietsers en sporters

Zaragoza maakt deel centrum autovrij voor de wandelaars, fietsers en sporters
Beeld: Twitter

Zaragoza maakt deel centrum autovrij voor de wandelaars, fietsers en sporters

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De gemeente Zaragoza gaat vanaf dit weekend 14 straten in het centrum afsluiten zodat er geen autoverkeer meer zal zijn en de wandelaars, fietsers en sporters meer ruimte hebben om de social distance afstand te bewaren. De oppositie in de gemeenteraad is echter niet blij met deze maatregel omdat juist het omzetten naar een voetgangersgebied meer mensen zal aantrekken.

14 straten in het centrum van Zaragoza zullen dit weekend en wellicht ook de komende dagen autovrij zijn en beschikbaar worden gemaakt als voetgangersgebied. Op deze manier kunnen de inwoners van de stad met een social distance van tenminste 2 meter gaan wandelen, fietsen en sporten vanaf zaterdag 2 mei.

De burgemeester van Zaragoza heeft veel kritiek gekregen van de oppositiepartijen maar hij herinnert hen eraan dat de stad Murcia hetzelfde succesvol deed in het weekend van 26 april toen de kinderen voor het eerst naar buiten mochten. Daarnaast zegt de burgemeester dat de minister van Volksgezondheid het idee steunt.   

zaragoza

De gemeente gaat tevens aan alle inwoners van de stad meer dan 100.000 gratis mondkapjes geven, ook al is het dragen daarvan niet verplicht. Ook zullen de inwoners een speciale informatiefolder krijgen met daarin uitgebreide informatie over wat wel en wat niet mag tijdens deze versoepelingen van de noodtoestand. Bekijk de folder (PDF) hier.

De gemeente Huesca geeft dit weekend ook ruim 55.000 gratis mondkapjes weg aan de inwoners van de stad.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?