skip to Main Content

Alicante is de provincie met de meeste buitenlandse achternamen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Alicante is in Spanje de provincie met de meeste buitenlandse achternamen, met name Brits en Duits. De populairste achternamen zijn Smith, Jones, Taylor, Williams en Brown bij de Britten en Muller, Schmidt, Schneider, Fischer en Meyer bij de Duitse achternamen. Bij het onderzoek van de Comunidad Valenciana is geen rekening gehouden met achternamen van inwoners afkomstig uit Zuid Amerikaanse landen aangezien deze al Spaans klinken en vaak niet te onderscheiden zijn van de Spaanse achternamen. Buiten Britse en Duitse namen zijn er ook twee Chinese en een Bulgaarse naam die meer dan 350 keer voorkomen.

De Britse achternamen Smith en Jones komen het meeste voor in de provincie Alicante, te weten 1.596 en 1.178 maal. Smith & Jones worden gevolgd door Taylor met 862 en Williams met 802 personen. Om het rijtje compleet te maken komt de Chinese achternaam Chen 802 keer voor, de Duitse naam Muller 405 keer, de Chinese naam Wang 393 keer, de Bulgaarse naam Ivanov 355 keer en de Chinese naam Lin 353 keer.

Castellón

In de provincie Castellón komen niet de als meeste Britse of Duitse achternamen voor maar Roemeense namen. In Castellón zijn 464 personen die Popa heten en 409 personen met de naam Radu. Er zijn 194 Roemeense inwoners met de achternaam Moldovan, 178 mensen met de naam Pop gevolgd door de Chinese namen Chen en Lin met 139 en 114 personen. Er zijn in Castellón minder dan 100 inwoners met een Britse of Duitse achternaam.

Valencia

In de provincie Valencia komt als meeste de Chinese naam Chen voor met 1.000 personen gevolgd door een andere Chinese naam Lin met 727 personen. Deze Chinese namen worden gevolgd door de Bulgaarse achternamen Ivanov (691), Ivanova (512) en Georgiev (485). Deze namen worden gevolgd door de Chinese naam Wang (464), de Argelijnse naam Ahmed (430), Bulgaarse Dimitravo (402) end e Roemeense naam pop (391).

Hoeveel Nederlandse achternamen er geregistreerd staan en welke de meest voorkomende zijn is niet bekend gemaakt in het onderzoek of in ieder geval niet vermeld in het nieuwsbericht in de krant El Mundo.

In een eerder bericht op SpanjeVandaag was al te lezen dat er in de Comunidad Valenciana 18.599 Nederlanders wonen. In Alicante zijn er 16.782, in Valencia 1.371 en in Castellón 444 Nederlanders die geregistreerd staan in het bevolkingsregister.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend