skip to Main Content

PP leider Rajoy: ‘Spaanse regering traag en incapabel in komkommercrisis’

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De leider van de Partido Popular, Mariano Rajoy, heeft in de komkommercrisis opnieuw munitie gevonden om de huidige socialistische regering mee aan te vallen. Volgens Rajoy heeft de overheid ‘te laat en slecht’ gereageerd op de komkommercrisis die door de Duitse autoriteiten is veroorzaakt.

Vanaf het moment dat zij de Spaanse komkommers beschuldigden van de grote E.coli-besmetting waaraan in Duitsland inmiddels al 17 personen zijn overleden en honderden mensen mee zijn besmet, zagen de Spaanse groentetelers hun omzetten kelderen. Rajoy liet tijdens een persconferentie vanuit het PP hoofdkantoor in Madrid weten dat hij erop staat dat de Spaanse regering de Europese autoriteiten op hun verantwoordelijkheden wijst en ook passende compensaties eist.

De PP-leider gaf verder te kennen dat als hij het land zou hebben bestuurd, hij allang de minister van Landbouw, Rosa Aguilar, had ontslagen. Haar taak is volgens hem het behartigen van de belangen van de Spaanse landbouwers bij de Europese Unie en daarin was zij ‘absoluut incapabel’.

Imago

Rajoy eist ook dat de huidige regering een campagne opzet om het imago van de groente-en fruitkwekers in Spanje te herstellen. De PP-leider vindt dat de schade al is geleden ‘deels door schuld van de regering’ met haar ‘late en slechte’ reactie op de crisis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend