skip to Main Content

Telefonica betaalt 4 ton per ontslagen werknemer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Spanje’s grootste telecombedrijf Telefónica zal per ontslagen werknemer ongeveer 400.000 euro moeten betalen aan afvloeiingsregelingen in het kader van het eerder dit jaar aangekondigde massa-ontslag. Dit blijkt uit informatie gegeven door Jesús Vesperinas, algemeen secretaris van de telecom-afdeling van de vakbond CCOO.

Vesperinas meldde verder dat de telecommultinational het aantal ontslagen terugbrengt van 8.500 naar 6.500. Het gaat dan nog steeds om 20% van het totaal aantal werknemers van Telefonica Spanje.

Deze zullen gedurende de komende 3 jaar via verschillende afvloeiingsregelingen naar huis worden gestuurd. In eerste instantie kondigde het bedrijf aan 8.500 mensen in 5 jaar tijd te ontslaan.

Als reden voor deze verlaging van het aantal ontslagen geeft het bedrijf aan dat de compensatiekosten voor de werkloosheidsverzekeringen te hoog werden. Het geactualiseerde plan zal Telefonica nog steeds 2,6 miljard euro kosten.

De minister van Werk, Valeriano Gomez, liet na de aankondiging van het massaontslag al weten dat Telefonica zou moeten opdraaien voor de kosten van alle werkloosheidsuitkeringen voor de mensen die het bedrijf ontslaat.

Dit geheel in de lijn van een vernieuwde wetgeving die winstgevende ondernemingen ertoe gaat verplichten de kosten voor de staat als gevolg van ontslagen personen te vergoeden.

Recordwinst

Telefonica boekte vorig jaar een recordwinst van 10 miljard euro. Het bedrijf maakte de ontslagronde tezelfdertijd bekend met het bonusprogramma voor 1.900 managers, waarvoor 450 miljoen euro over 5 jaar tijd was uitgetrokken.

Voorzitter van de raad van bestuur, César Alierta rechtvaardigde dit met het argument dat het bedrijf zo zijn talentvolle werknemers behoudt en motiveert. De ontslagen waren nodig om het bedrijf concurrerend te kunnen houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend