skip to Main Content
El Celler de Can Roca weer gekozen tot werelds beste restaurant

El Celler de Can Roca weer gekozen tot werelds beste restaurant

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

canroca1GIRONA – Het Catalaanse restaurant El Celler de Can Roca is bij de verkiezing van The World’s 50 Best Restaurants Award als beste gekozen. Het is voor het familie restaurant uit Girona de tweede keer dat ze als beste uit de stembus kwamen, dit deden ze ook al in 2013. Meer dan duizend chefs en recensenten kozen zo het beste restaurant met het Franse Osteria Francescana als tweede beste restaurant.

De verkiezing van het tijdschrift Restaurant Magazine is een goed alternatief voor de Michelin gids die jaarlijks steren uitdeelt aan de beste restaurants ter wereld. El Celler de Can Roca wist de eerste plaats over te nemen van het Deense restaurant Noma die vorig jaar dus als beste eindigde.

El Celler de Can Roca is eigendom van de drie broers Joan, Josep en Jordi die samen het restaurant in Girona aanvoeren met hun creatieve ideeën. Een andere verrassing op de lijst met nummer 42 is de naam van Albert Adriá als beste kok-banketbakker in zijn restaurant Tickets. Albert is de broer van de bekende Ferran Adriá die jarenlang te boek stond als beste kok ter wereld. Het tweetal voerde jarenlang de lijsten aan als beste restaurant met El Bulli.

Andere restaurants die op de lijst van 50 beste restaurants ter wereld staan zijn onder andere Quique Dacosta in Denia (39), Arzak in San Sebastian (17), Azurmendi in Vizcaya (19) en net niet DiverXo in Madrid op plaats 59 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken