skip to Main Content
Enige Spaanse verkiezingsdebat met vier politieke leiders op maandag 13 juni

Enige Spaanse verkiezingsdebat met vier politieke leiders op maandag 13 juni

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verkiezingen19aMADRID – Zoals inmiddels bekend zullen er op 26 juni voor de tweede keer in 6 maanden tijd verkiezingen plaatsvinden in Spanje en dus moet er weer gedebatteerd worden op de Spaanse televisie. Traditiegetrouw is er altijd een debat tussen de leiders van de twee grootste partijen maar dit jaar zal men met vier leiders discussiëren over de toekomst van Spanje. Dit keer zal de premier in functie Mariano Rajoy ook zelf meedoen.

Het enige echte debat tussen de leiders van de vier grootste politieke partijen, te weten Mariano Rajoy (PP), Pedro Sanchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podemos) en Albert Rivera (Ciudadanos) zal op maandag 13 juni plaatsvinden. Dat is notabene ook nog eens de dag dat het nationale Spaanse elftal haar eerste EK wedstrijd moet spelen, toeval of niet. De wedstrijd vindt echter om 15:00 uur plaats terwijl het debat waarschijnlijk om 22:00 uur zal beginnen.

Het is voor het eerst dat de drie grootste mediaomroepen, te weten TVE, Atresmedia en Mediaset, samen het debat zullen uitzenden en organiseren. Er zullen journalisten aanwezig zijn van alle kanalen die dan aan de vier politieke leiders hun vragen mogen stellen. Dit keer zal men ook de gelegenheid hebben om aan Mariano Rajoy van de PP vragen te stellen, iets wat de vorige keer bij een debat onder vier leiders niet mogelijk was omdat hij daar toen geen zin in had en zijn vice premier Soraya Sáenz de Santamaria stuurde. Rajoy deed toen alleen mee aan het debat tussen hem en Pedro Sanchez van de PSOE, op dat moment voor de PP de enige echte serieuze kandidaat.

Verwacht wordt dat de overige drie politieke leiders Rajoy flink zullen aanvallen aangezien geen van de drie met de PP wil samen werken om een coalitie regering te vormen. Het zal zeker een spannend debat gaan worden aangezien de leiders nu voor de tweede keer weten wat ze aan elkaar hebben, of niet. Het zal daarnaast het enige debat tussen de vier politieke leiders zijn dit bij deze nieuwe verkiezingen. Weliswaar zullen er nog andere debatten plaatsvinden en andere tv programma’s waarbij de politieke leiders hun zegje kunnen doen, maar met zijn vieren samen zal maar een keer gebeuren, op maandag 13 juni – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken