skip to Main Content
Deal tussen Carrefour en Eroski over de overname van supermarkten nog steeds niet rond

Deal tussen Carrefour en Eroski over de overname van supermarkten nog steeds niet rond

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het schiet maar niet op met de onderhandelingen tussen de supermarktketens Eroski en Carrefour waarbij de laatste 36 hypermarkten en 22 tankstations van Eroski zou overnemen. Na het eerste nieuwsbericht ruim anderhalf jaar geleden is de deal nog steeds niet rond en bakkeleit men rustig verder over de voorwaarden etc. In totaal is er een bedrag van 205 miljoen euro mee gemoeid.

Volgens woordvoerders van beide partijen is de deal waarschijnlijk eind juni helemaal rond en kan de Carrefour beginnen met de gehele overname van 36 hypermarkten en 22 tankstations die nu nog van Eroski zijn maar dus omgebouwd gaan worden in Carrefour winkels en benzinestations.

De Baskische firma (Eroski) en de Franse collega (Carrefour) zijn nu inmiddels overeengekomen dat vier supermarkten, te weten die in Lorca-San Diego, Vélez Málaga, Amposta en Albacete, uiteindelijk niet naar de Carrefour groep gaan maar in handen blijven van Eroski. Ook zal de Eroski bij deze supermarkten de tankstations blijven behouden.

Het zal dus niet zo lang meer gaan duren of de eroski hypermarkten zullen de namen van de Carrefour gaan dragen. Het gaat om hypermarkten in o.a. deze plaatsen: Algeciras, Antequera, Ceuta, Fuengirola, Roquetas de Mar in het zuiden van het land. Langs de middellandse zeekust in Águilas, Cornella, Cullera, Denia, een in Lorca, Murcia, Ondara, Orihuela, Sa Coma, San Javier, Sant Cugat, Santa Pola, Son Cotoner en Terrassa. In het oosten van het land de hypermarkten van Huesca en Jaca in Aragón. In Cantabrië de winkels in Lalín, Lugones, Mieres en Santander. In het centrum van het land de hypermarkten in Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Logroño, Manzanares, Valladolid, Segovia en Zamora.

Carrefour is al sinds 1973 aanwezig in Spanje. Momenteel beschikt de Franse keten over 173 hypermarkten, 126 supermarkten, 419 filialen van Carrefour Express, 123 tankstations en 656 reisbureaus. In totaal werken er meer dan 41.000 werknemers voor de Carrefour Group in Spanje. Eroski is een Spaanse/Baskische supermarktketen die meer dan 2.400 vestigingen heeft in het land. Momenteel heeft het meer dan 50.000 werknemers in dienst maar is de financiële situatie niet een van de beste.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. In San Javier, Murcia is Eroski ook al in maart overgegaan in Carrefour.
    De uitverkoop was zeker de moeite waard 🙂

  2. De Eroski in Fuengirola is in maar al heropend onder de naam van CarreFour

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken