skip to Main Content
Ferrari’s van ex Koning Juan Carlos van Spanje nu voor de helft van het geld te koop

Ferrari’s van ex Koning Juan Carlos van Spanje nu voor de helft van het geld te koop

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID- De Spaanse belastingdienst heeft van de ex-koning van Spanje Juan Carlos opnieuw de opdracht gekregen om twee aan hem geschonken Ferrari’s te gaan veilen om daarna te verkopen. Het is de tweede poging om deze Ferrari’s te verkopen aangezien de eerste poging in 2015 mislukte omdat niemand de auto’s wilde kopen voor 350.000 en 345.000 euro per Ferrari. De Ferrari’s, die hem geschonken werden door de Verenigde Emiraten in 2011, zijn nu samen voor slechts 375.000 euro te koop. Een mooie deal dus 🙂

Het is niet gebruikelijk dat de Spaanse belastingdienst auto’s gaat veilen en al helemaal niet auto’s die van het Koningshuis zijn geweest of nog steeds zijn. In dit geval kunnen gegadigden zich vanaf 2 juni melden waarna de twee Ferrari’s die de sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum hem in 2011 geschonken heeft rond de 21 of 22 juni geveild zullen worden.

Het gaat om een zilvergrijs gekleurde Ferrari met een startprijs van 180.000 euro (dat was in 2015 nog 345.000 euro) en een zwarte Ferrari met een startprijs van 195.000 euro (dat was in 2015 nog 350.000 euro).

Toen Juan Carlos in 2014 geen koning meer was en zijn zoon Felipe het roer overnam werden de Ferrari’s automatisch eigendom van de Spaanse staat en dus ging de belastingdienst zich ermee bemoeien. Daarnaast is het zo dat er een nieuwe regel is afgesproken waarbij geregeld is dat leden van het koningshuis geen economisch hoge geschenken meer mogen aannemen of hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Allemaal hetzelfde soort de adel…de vroegere roofridders !!!
    en als ze morgen de kans krijgen wordt het opnieuw zoals voorheen maak u daar GEEN illusies over

  2. Wat een verschil met het zgn. Nederlandse Koningshuis. Heeft u een emmer voor voor mij want ik moet kotsen. Viva, mijn nieuwe vaderland, España!

    1. Ook het ..volgens U …zgn…Nederlandse koningshuis is aa dit soort regels gebonden …of dacht U dat NL een bananenrepubliek is ….ga eerst U inlezen voordat U wat brult…

  3. Het spijt me, maar het is nog steeds Koning Juan Carlos en niet ex-koning.
    Hij is wel voormalig staatshoofd. Maar zijn titel is ongewijzigd.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken