skip to Main Content
Toerisme en bouwsector zorgen voor daling van het aantal werklozen in Spanje

Toerisme en bouwsector zorgen voor daling van het aantal werklozen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal werklozen is in de maand mei in Spanje met 11.908 personen gedaald, een van de beste resultaten sinds 2005. Het merendeel van de personen die een nieuwe baan hebben gevonden is werkzaam in de dienstensector zoals de horeca en alles wat met het toerisme is gerelateerd. Daarnaast zijn er veel mensen die een baan hebben gevonden in de bouwsector omdat er weer meer gebouwd wordt in Spanje. Het aantal werklozen is na deze goede meimaand gedaald naar 3.461.128 werkzoekenden.

Goed nieuws voor duizenden Spanjaarden en mensen die in Spanje een nieuwe baan hebben gekregen nu men weer werk heeft. Het nadeel is echter dat 92,8% van alle 2 miljoen contracten die getekend werden in de maand mei van tijdelijk karakter zijn. Desalniettemin is het aantal mensen die een baan hebben nu gestegen naar 18.345.414 personen dus het gaat de goede kant op.

De daling van het aantal werklozen komt overeen met het begin van het toeristenseizoen waarbij er na de Semana Santa (Pasen) meer banen gecreëerd worden omdat hotels, restaurants, bars, winkels en andere met het toerisme gerelateerde bedrijven hun deuren openen. In de maand mei wisten 65.409 personen een baan te vinden in de dienstensector, een van de sectoren die erg afhankelijk is van het zomerseizoen waardoor er dus helaas tegen het einde van de zomer weer veel mensen zijn die hun baan verliezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. @PeterH. Het is aardig om uw mening te horen. Echter zijn de feiten dat reeds gedurende meer dan een jaar Spanje het hards groeiende land is van de Euro zone. Met een gemiddelde groei van 3.2% kunnen andere landen hier jaloers op zijn. In Spanje komen we natuurlijk uit een heel diep gat echter zijn we in anderhalf jaar tijd van een werkloosheidspercentage van 25,8% naar 18,8% gegaan. Dit is een hele goede vooruitgang, echter hebben we nog een lange weg te gaan.
    Het feit dat de bouwsector weer aan het groeien is is een normale gang van zake. Echter verwacht ik net dat dit wederom de vormen zal aannemen als pre-crisis. Voorlopig gaan we, mijns inziens de goede kant op. Ik hoop dat iedereen het glas half vol ziet in plaats van zoals u het glas half leeg!!

    1. Helaas is het groeicijfer van de Spaanse economie grotendeels gebaseerd op krediet. En Spanje staat op dat front nog veel te doen. Ook merkt de gewone burger nog erg weinig van alle succesverhalen in de portemonnee. Maar goed het is beter dan 7 jaar geleden.

  2. Zeer tijdelijke opflakkering, men denkt weer dat de bomen tot in de hemel groeien, er was reeds een groot overschot aan huizen aan de costa´s en nu bouwen ze elke vrije vierkante meter ook nog vol. Dat gaat nog boenken geven in de niet zo verre toekomst.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken