skip to Main Content
Vliegmaatschappij Level begonnen met low cost transatlantische vluchten vanaf Barcelona

Vliegmaatschappij Level begonnen met low cost transatlantische vluchten vanaf Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – In maart van dit jaar kondigde de vlieggroep IAG, waar ook het Spaanse Iberia en Vueling toe behoren, al aan dat ze met de nieuwe maatschappij Level nieuwe low cost vluchten aan gingen bieden naar transatlantische bestemmingen zoals Los Angeles en San Francisco in de Verenigde Staten, Punta Cana op de Dominicaanse Republiek en naar Buenos Aires in Argentinië. Deze week is men dan eindelijk begonnen met deze nieuwe vluchten waarbij deze van Barcelona-El Prat vertrok richting Los Angeles.

Bij de aankondiging noemde men prijzen vanaf 99 euro naar bestemmingen die met reguliere vliegmaatschappijen, waaronder ook Iberia, minstens 500 euro kosten. De dag voordat de eerste vlucht vertrok van Level waren er nog tickets te koop naar Los Angeles voor 167 euro. Vaak zitten passagiers in hetzelfde vliegtuig als passagiers van Iberia maar met de lagere tarieven dient men voor al het extra’s te betalen. Koffers, eten aan boord, wifi, stoelkeuze etc. Level had deze vlucht voor 167 euro in de aanbieding terwijl dezelfde route bij Iberia nog 881 euro kostte.

Men verwacht dat er een ware prijzenoorlog zal ontstaan tussen twee bedrijven die nu begonnen zijn met low cost transatlantische vluchten. Level is dan als eerste begonnen te vliegen met een combi-vlucht met Iberia maar daar zijn ook de routes van Norwegian bijgekomen die als startprijs 174 euro hebben.

Op dit moment richten deze nieuwe low cost maatschappijen zich nog op Barcelona-El Prat als vertrekplaats maar men sluit niet uit dat er niet alleen meer routes bij gaan komen, zoals naar Aziatische landen in het geval van Level, maar ook dat er vanaf Madrid-Barajas gevlogen gaat worden. Het probleem daarbij is echter dat er al veel keuze is voor vluchten naar transatlantische bestemmingen vanaf Madrid.

Recent is daar dan ook nog de samenwerking tussen Ryanair en Air Europa bijgekomen die tevens vluchten aanbieden naar de Verenigde Staten en Zuid Amerikaanse landen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken