skip to Main Content
De bekendste huizen portals om woningen in Spanje te zoeken
123RF

De bekendste huizen portals om woningen in Spanje te zoeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Overzicht huizen portals in Spanje

123RF

MADRID – Stel je bent op zoek naar een eerste of tweede (vakantie) woning in Spanje en wilt liever geen gebruik maken van de Nederlandse of Belgische makelaar, waar moet je dan naartoe. Uiteraard is het internet dé plaats om naar koopwoningen of huurwoningen te zoeken en gelukkig zijn er heel veel goede websites waar je naar hartelust naar jouw huisje kunt zoeken.

Over het algemeen begint een speurtocht naar woningen ter plaatse in Spanje, je moet toch eerst een leuke omgeving uitzoeken. Eenmaal ter plaatse bezoek je enkele makelaars en doe je aan “window shopping” ofwel raampjes kijken en zoek je naar advertenties die meestal op een raam hangen bij de makelaar (inmobiliario).

Eenmaal thuis (of soms zelfs ter plaatse) gaat de zoektocht verder op internet maar waar moet je dan toch beginnen. Om je alvast een beetje te helpen met die zoektocht hebben we een lijst gemaakt met daarop de grootste, bekendste en meest gebruikte huizen portals van Spanje. Op die huizenwebsites staan miljoenen woningen te koop of te huur dus er zal keuze genoeg zijn.

Fotocasa.es

Ongetwijfeld een van de grootste aanbieders van koop- en huurwoningen in Spanje. Het maakt niet uit in welke prijsklasse je iets zoekt en waar in Spanje, je zult ongetwijfeld een woning kunnen vinden.

In principe zijn er vier categorieën te vinden op fotocasa.es, te weten venta (verkoop), alquiler (verhuur), compartir (delen) en vacacional (vakantie). Er staan niet alleen woningen en appartementen te koop en te huur maar ook garages, lokalen, bedrijfspanden en bouwgrond.

Fotocasa.es is in het Spaans en Catalaans te bekijken maar ook in het Engels en Duits, wel zo makkelijk dus.

Idealista.com

Net zoals fotocasa.es staat idealista.com bovenaan de lijst van huizen portals in Spanje. Ook op deze website zijn miljoenen koop en huurwoningen te vinden dus er is meer dan genoeg keuze. Op de hoofdpagina staat dat ze op dit moment 1,5 miljoen advertenties aanbieden.

Op idealista.com zijn drie categorieën te vinden namelijk comprar (kopen), alquiler (huren) en compartir (delen). Idealista.com heeft advertenties voor woningen, kantoren, kamers, loodsen, nieuwbouw, complete gebouwen en bouwterreinen.

Idealista.com is naast het Spaans en Catalaans ook in het Engels, Duits, Italiaans en Portugees te bekijken.

Habitaclia.com

Voor diegene die een woning zoekt langs de Middellandse zee of op de Balearen eilanden is de website habitaclia.com een alternatief. Het merendeel van de woningen die hier worden aangeboden is te vinden in Catalonië, Comunidad Valenciana en de Balearen, al zijn er ook woningen op andere plaatsen te vinden uiteraard.

Habitaclia.com is een duidelijke website met vijf categorieën, te weten obra nueva (nieuwbouw), comprar (kopen), alquiler (huren), alquiler de temporada (seizoenshuur) en traspaso (bedrijfsovername). Overigens is de eigenaar van fotocasa.es ook de eigenaar van deze website.

Habitaclia.com is naast het Spaanse en Catalaans ook te lezen in het engels, Duits, Italiaans en Portugees.

Yaencontre.com

Deze woning portal is eigendom van dezelfde groep als diverse kranten en biedt net zoals andere websites woningen in de verkoop en verhuur aan. Er staan bijna 1 miljoen advertenties op deze website dus ook hier moet wel wat te vinden zijn.

Yaencontre.com heeft zes categoriën, te weten comprar (kopen), alquiler (huren), alquiler de temporada (seizoenshuur) en traspaso (bedrijfsovername), alquiler opción compra (huur met koopoptie) en compartir (delen).

Net zoals de andere website is yaencontre.com ook te bekijken in het engels, Duits en diverse andere talen waaronder uiteraard ook het Spaans en Catalaans.

Enalquiler.com

Dit is een iets andere website dan de bovenstaand aangezien op enalquiler.com alleen huuurwoningen te vinden zijn (dus geen koop). De naam van de website zegt het eigenlijk al (en alquiler = te huur).

Er zijn in principe twee categorieën, te weten alquiler de larga distancia (lange termijn huur) en alquiler por meses (huren voor maanden). Er staan meer dan 52.000 woningen te huur op enalquiler.com.

De website is te bekijken in het Engels en Duits maar ook in het Spaans, Frans, Italiaans en Portugees.

Kyero.com (ook in het Nederlands)

Kyero.com is een hele bekende website, met name bij buitenlanders die een woning zoeken in Spanje omdat de website in veel talen te lezen en bekijken is. Hieronder ook het Nederlands maar ook het engels, Frans, Duits, Noors, Zweeds, Spaans, Deens etc.

Bijna alle advertenties van woningen zijn vertaald in 12 talen wat kyero.com een interessante website maakt om huizen te zoeken in Spanje. Kyero.com is van oorsprong een Brits portal maar er worden alleen woningen in Spanje aangeboden.

Thinkspain.com

Deze woning portal is bedacht in Spanje maar richt zich met name op de buitenlandse kopers. Thinkspain.com is van oorsprong een nieuwswebsite maar het aanbod van woningen werd zo groot dat ze uiteindelijk meer aandacht daar aan besteden.

Op thinkspain.com zijn dus niet alleen woningen te vinden maar ook het laatste nieuws in het Engels en daarnaast huurobjecten, vakantie huur, een bedrijvenpagina en werk. Naast het engels is deze website ook in het Spaans en Duits te bekijken.

Spainhouses.net (ook in het Nederlands)

Op de website spainhouses.net kun je, net zoals bij kyero.com, naar woningen zoeken in de eigen taal, dat wil zeggen het Nederlands. Daarnaast zijn er nog meer talen zoals natuurlijk het Spaans maar ook Engels, Duits, Frans, Italiaans, Russisch, Zweeds, Deens, Chinees etc.

Spainhouses.net is onderdeel van een netwerk waar ook mundocasas.com en worldhouses.net toe behoren. Er zijn vier categorieën, te weten alquiler (huren), obra nueva (nieuwbouw), alquiler opción compra (huur met koopoptie) en vacaciones (vakantie).

Spanjekoophuis.nl (Nederlands)

Noemenswaardig op deze lijst is ook spanjekoophuis.nl, een website die geheel in het Nederlands is en onderdeel is van het hispacasas.com netwerk. Het aanbod van woningen is kleiner dan op de eerder genoemde websites maar het is een goed alternatief, mede omdat deze website in het Nederlands is.

Ongetwijfeld is deze lijst niet compleet dus als er nog tips zijn, laat het ons weten door een opmerking te plaatsen onder het artikel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Deze Sites , in zijn algemeenheid, moeten (..) voordat je je gegevens invult duidelijk zijn in wat de uiteindelijke kosten zijn . Het blijft een zeker vervelend trucje . Tip van mijn site die nu 18 jaar bestaat . Het belang van de potentieel vooropstellen . Dat werkt het langst….

 2. Geloof het of niet ik ben al meer dan 6 maand op zoek naar een huur app in Andelucia
  Ik heb alle site bezocht zonder resultaat, ze bieden zogenaamd APP.. en huizen te huur aan maar als je om inlichtingen vraagt antwoord er bijna niemand ik ben zelfs 3 X naar spanje afgereisd om een woning te gaan bezoeken,maar bij aankomst blijkt deze niet te bestaan of is toevallig verhuurd het zijn allemaal corrupte makelaars,ik heb zelf de Europese Unie hiervan op de hoogte gebracht

  1. Corrupt is een groot woord . Ik weet dat het ook niet zoveel zin heeft te gaan reizen op iets wat op een web-site staat . Een website aanschaffen en aanbieden is makkelijk , vaak te makkelijk. Het werkt anders in Nl . Helaas mischien wel.

 3. Bedankt voor het noemen van mijn website, spanjekoophuis.nl. Als iemand ik iemand kan helpen met het vinden of info over van Spaans onroerend goed, laat het mij weten.

  Mvg,

 4. Pas op met de site Fotocasa, in ieder geval met de huurwoningen. Soms krijg je een mail om al een bedrag en borg over te maken, NIET DOEN!

 5. Zou graag met Dhr Claus van Mierlo in gesprek gaan maar dat is helaas niet mogelijk. Zodra die meneer tegenspraak krijgt op zijn websites blokeerd hij je onmiddellijk. Echt iemand die zijn zaak overgekregen heeft van zijn vader, er zelf geen moeite er voor over te doen en alles beter weet

  1. Je kunt me gewoon bellen of mailen als je met me in contact wilt komen. Ik blokkeer niemand tenzij men zich misdraagt op een van de FB-groepen die ik beheer.

   FYI Ik heb mijn bedrijf geheel zelf opgebouwd en mijn vader heeft zich helemaal nog nooit beziggehouden met Spaans og. Eerst even feiten checken voor je iets beweert.

   Bovendien heb ik geen bezwaar tegen tegenspraak en ik heb zeker niet de wijsheid in pacht, maar heb wel verstand van zaken waar ik me dagelijks mee bezighoud dus indo moet wel kloppen…

  2. Dit vind ik wel heel merkwaardig… Ik volg Claus al een aantal jaren omdat ik hoop ooit toch nog in Spanje te gaan wonen en heb nog nooit in al die jaren iets verkeerds kunnen opmerken aan hem. Wij hebben al persoonlijk contact gehad met hem, mijn man in Spanje en ikzelf via email en er was nooit een probleem om met hem te communiceren.
   Ik volg zijn pagina’s op fb al jaren en heb nog nooit iets negatiefs kunnen opmerken…

 6. Voor het binnenland van Andalucía kan ik erg aanbevelen http://www.inlandandalucia.com/
  Zij bestrijken het gebied tussen Sevilla en Jaén en tussen Córdoba en Málaga.
  Behalve in het Spaans is de site ook in het Vlaams/Nederlands, Engels en Duits.
  Kantoren in Alcalá la Real (Jaen) en Mollina (Málaga). Prettige en soepele begeleiding bij je zoektocht.
  Zoek je dus een woning in het autentieke Andalisië buiten de heel toeristische gebieden maar wel op relatief korte afstand van de bekendste steden en de kust, dan is dit een aanrader met een groot aanbod.

 7. Als de gewenste Spaanse woning via één van deze portals is gevonden, is het verstandig om eerst na te gaan wie deze woning aanbiedt. Doe even een korte check vóórdat je een afspraak maakt met de aanbieder om er zeker van te zijn met wie je de woning gaat bekijken en dus wie je, bij een eventuele aankoop, je zuurverdiende geld toevertrouwd.

  Elke makelaar bemiddelt namelijk ik onroerend goed, maar lang niet alle bemiddelaars in onroerend goed zijn ook daadwerkelijk makelaar…!

  Via de link hieronder meer uitleg:
  http://blog.nicla-casas.com/2018/01/problemen-bij-de-aankoop-van-een-spaanse-woning-3-cowboys-en-nepmakelaars/

  1. Heel goed Claus.
   De verkopers van appartementen/flats in Spanje zijn zeker géén makelaars, het zijn vaak freelancers die door de aannemers op provisie worden aangesteld en een kantoor bezetten in een prefab cabine of in aangrenzend winkelpand wat tijdelijk is gehuurd.
   Ze spreken nauwelijks een andere taal dan Spaans en Catalaans.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken