skip to Main Content
Grote haai van drie meter lang voor de kust van Ibiza gevonden
Twitter

Grote haai van drie meter lang voor de kust van Ibiza gevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Haai van drie meter lang voor de kust van Ibiza

Twitter

IBIZA – Vrijdagmiddag hebben mensen die op het strand van de Cala de Sant Vicent op het eiland Ibiza liepen een enorme haai op het strand gevonden. De haai leefde niet meer maar het bijzondere is dat het om een exemplaar gaat van een haai die men eigenlijk nooit ziet aangezien ze op grote diepte leven.

Het gaat in dit geval om een drie meter lang vrouwtjes exemplaar van een stompsnuitzeskieuwshaai, ook wel grauwe haai genoemd of in het Latijns Hexanchus griseus. Het is een haai die jaagt op pijlinktvissen, beenvissen en in sommige delen ook op zeehonden of roggen. Deze haaien leven meestal op grote dieptes tot 2.000 meter en zijn zelden bij het zeeoppervlak te zien.

Het exemplaar van de haai die gevonden werd op het strand op Ibiza is overleden en door een storm en zeestroming terecht gekomen op het Sant Vicent strand op Ibiza. Voor de mensen die de haai gezien hebben is het een ongewone verschijning omdat deze soort dus zelden gezien wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken