Andalusië stelt fase 2 van het openingsplan met twee weken uit

Andalusië stelt fase 2 van het openingsplan met twee weken uit
Beeld: 123rf (aangepast)

Andalusië stelt fase 2 van het openingsplan met twee weken uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid van de autonome regio Andalusië heeft besloten het openingsplan (desescalada) met twee weken te vertragen. Dat betekent dat de huidige corona-maatregelen in de regio Andalusië voorlopig nog 14 dagen geldig blijven en dat de oorspronkelijke data van de verschillende fases niet meer gehaald worden.

Andalusië blijft nog twee weken langer in de zogenaamde fase 1 van het regionale openingsplan dat is ingegaan toen op 9 mei de noodtoestand in Spanje ten einde kwam. In feite wordt er gesproken over een verlenging van 21 dagen waarbij er over 14 dagen beslist wordt of men met het openingsplan doorgaat.

Deze moeilijke beslissing heeft men genomen omdat er toch weer een stijging is te merken in besmettingsgevallen en een lichte stijging in ziekenhuisopnames. Tegelijkertijd gaat het vaccinatieplan voorspoedig. Toch is de corona-incidentie weer gestegen en daarom blijft men nog twee weken extra in fase 1 van het regionale openingsplan.

Het regionale openingsplan (desescalada) van Andalusië bestaat uit drie fases. Fase 1 noemt men de stabilisatie-fase (estabilización) waarbij de horeca om middernacht moet sluiten en er maximaal 8 personen aan tafels binnen en buiten maximaal 10 personen aan tafels mogen zitten. 

Pubs en discotheken mogen tot 2 uur open zijn maar de dansvloeren mogen niet gebruikt worden om te dansen (wel tafels en stoelen) terwijl er wel buiten gedanst mag worden, maar altijd met mondkapjes op.

Fase 2 noemt men de voortschrijdende-fase (avanze) met andere corona-maatregelen terwijl de fase 3 de normalisatie-fase (normalización) wordt genoemd waarbij er geen sprake meer is of sprake is van beperkte corona-maatregelen. 

De tweede fase had eigenlijk op 1 juni moeten beginnen maar dat is dus nu uitgesteld terwijl ook de geplande begindatum op 21 juni van de derde fase nu niet meer gehaald zal worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.