Spanje deze week helemaal vrij van de avondklok

Spanje deze week helemaal vrij van de avondklok
Beeld: Freepik

Spanje deze week helemaal vrij van de avondklok

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf maandag 7 juni zal er in geen enkele autonome regio meer sprake zijn van een avondklok en zal Spanje dus voor de eerste keer sinds vele maanden avondklok-vrij zijn. De enige twee regio’s die na de beëindiging van de noodtoestand afgelopen 9 mei nog een avondklok hadden stoppen daar deze week mee. 

Nadat de noodtoestand eindigde op 9 mei hebben diverse regionale overheden geprobeerd hun avondklok te behouden maar dat lukte niet in het Baskenland en dat lukte niet op de Canarische Eilanden omdat de rechters daar geen toestemming voor gaven.

Alleen de Valencia regio (provincies Alicante, Valencia en Castellón) en de Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) kregen wel toestemming van de regionale rechtbanken en besloten nog enkele weken door te gaan met de avondklok. 

De ‘toque de queda’ stopt echter op zondag 6 juni om 23.59 uur in de Comunidad Valenciana ofwel de Valencia regio. Op zondag 6 juni om 23.59 uur eindigt ook de avondklok op de Balearen eilanden. Daarmee ontstaat de situatie dat er vanaf maandag 7 juni geen enkele autonome regio meer zal zijn die een avondklok zal hebben.

De enige corona-maatregelen die op dit moment nog gelden in praktisch alle autonome regio’s zijn de beperkte openingstijden en capaciteit van bezoekers in de horeca en andere plaatsen, de sluiting van de lokalen in het nachtleven zoals discotheken en danssalons en de verplichting om een mondkapje te dragen.

Overigens wordt er in Spanje steeds meer gesproken over het beëindigen van de mondkapjesplicht op openbare plaatsen in de buitenlucht zolang als de anderhalvemeter afstand gehandhaafd blijft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.