Spanje verlengt anticrisismaatregelen waaronder brandstofkorting tot oktober 2022

Spanje verlengt anticrisismaatregelen waaronder brandstofkorting tot oktober 2022
Beeld: Canva

Spanje verlengt anticrisismaatregelen waaronder brandstofkorting tot oktober 2022

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft bevestigd dat de anticrisismaatregelen die door de regering zijn genomen als gevolg van de stijgende prijzen na de invasie van Rusland in Oekraïne, na 30 juni verlengd worden tot en met 30 september. Daaronder dus ook de 0,20 euro korting per liter benzine en diesel in Spanje.

De regering gaat de anticrisismaatregelen met drie maanden verlengen, zo bevestigde Sánchez tijdens de viering van vier jaar regering nadat de PSOE-partij de Motie van Wantrouwen tegen de Rajoy-regering wist te winnen. Het anti-crisisplan trad enkele maanden geleden op 29 maart in werking en had een duur tot en met 30 juni. Maar daar komen nu dus drie maanden bij tot en met 30 september.

Volgens Sánchez gaat het bij het ‘plan choque’ om een tijdelijk antwoord op de oorlog in Oekraïne en de financiële gevolgen daarvan in Spanje. Dat plan bestaat in grote lijnen uit vijf fundamentele onderdelen: hulp aan gezinnen; steun aan het bedrijfsleven; cyberbeveiliging; hulp voor de transportsector en energiemaatregelen.

Weliswaar werden er met het anti-crisisplan meerdere maatregelen genomen, de meest opvallende en de maatregel waar iedereen mee te maken heeft is die van 0,20 euro korting op elke liter benzine of diesel die je tankt bij een Spaans tankstation. Deze 0,20 euro korting wordt bij het afrekenen van de getankte prijs afgetrokken. Dat is althans de theorie maar in de praktijk blijkt dat dit niet overal gebeurt.

Dit betekent dus dat alle automobilisten en de professionals zoals in de transportsector gedurende de hele zomer profijt hebben van de 0,20 euro korting per liter benzine en diesel. Maar helaas zijn de prijzen van de brandstof dusdanig gestegen dat deze korting bijna niet meer te merken is (al zou het zonder die korting nog duurder zijn om te tanken).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.