skip to Main Content

De ‘Route van de sardines’ in Mijas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MIJAS – (Else Beekman) In totaal 10 chiringuitos langs de kust van de gemeente Mijas aan de Costa del Sol organiseren vanaf komende dinsdag de derde editie van de ‘ruta del espeto’, de route van de sardines. De gemeente wil met deze route de lokaal beroemde chiringuitos (typische Zuid-Spaanse visrestaurants op het strand) promoten onder toeristen en de bestaande clièntele behouden.

Vanaf dinsdag kan iedereen tussen 13 en 16 uur tot aanstaande 15 september een portie ‘espetos’ bestellen samen met een drankje voor maar 5,50 euro, zo liet Angel Nozal, burgemeester van Mijas, weten. ‘Espetos’ betaan doorgaans uit 5 of 6 (afhankelijk van de grootte) op een houtvuur geroosterde sardines, en kosten normaal gesproken zo rond de 6 tot 8 euro.

De gemeente deelt in samenwerking met diverse toeristenkantoren en hotels ‘tapaportes’ uit. Dit is een gids waarin de chiringuitos waar de klant is geweest stempels kan zetten.

Stempels

Met 5 stempels hebben de klanten recht op deelname aan een loting met als prijs verblijven in enkele van de betere hotels in Mijas. Ook worden er ‘greenfees’ beschikbaar gesteld door de golfbanen in de gemeente.

Nozal roept eenieder op om mee te doen, aangezien de Costa del Sol ‘niet begrepen kan worden zonder de chiringuitos te kennen.’

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend