skip to Main Content

Nieuw pakket maatregelen goedgekeurd door Spaanse regering

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Vrijdag keurde het Spaanse kabinet een breed pakket aan economische en sociale maatregelen goed als deel van de laatste hervormingen van de socialistische regering Zapatero. Enkele van de maatregelen hebben tot doel om de oprichting van nieuwe bedrijven te stimuleren.

Tevens worden er nieuwe maxima gesteld aan de bestedingen van de regionale overheden en zijn er nieuwe regels ter bescherming van mensen die hun hypotheeklasten (tijdelijk) niet meer kunnen opbrengen om te voorkomen dat hun huis meteen door de bank in beslag wordt genomen.

Uitbetalen

Het kabinet autoriseerde ook het Officiële Krediet Instituut (ICO) waarmee geld wordt vrijgemaakt voor (bijna) failliete gemeenten om de door hun ingehuurde kleine bedrijven, zoals schoonmaak- of vuilnisophaaldiensten, alsnog te kunnen uitbetalen.

De Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero kondigde deze week de maatregelen aan in het Congres.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend